The Conners

65%

Zajímavosti 12

  • Herec Eric Allan Kramer si v epizodě páté sezóny zopakoval roli "Bobo", kterou hrál pouze v epizodě první sezóny seriálu Roseanne vysílané v roce 1989. To je nejdelší mezera mezi herci, kteří si v seriálu zopakovali svou roli.
  • V květnu 2023 Rosanne Barr ve svém vystoupení na YouTube kanálu The Megyn Kelly Show v rozhovoru o kultuře zrušení obvinila Saru Gilbert ze zrušení obnoveného seriálu Rosanne (1990) v roce 2018 a z toho, že Gilbert "mi vrazila nůž do zad", když na Twitteru a průběžně ve svém pořadu The Talk (2010) odsoudila Barr rasistický tweet o bývalé poradkyni Baracka Obamy Valerii Jarrett. Právě toto zrušení vedlo k tomuto spin-offu a zabití Barrovy postavy.
  • Produkce seriálu začala 31. srpna 2018 ve studiích Warner Bros. v kalifornském Burbanku. Dne 26. října 2018 stanice ABC oznámila, že objednala další epizodu, čímž se celkový počet epizod první sezóny zvýšil na 11.
  • Vývoj spin-offu začal po zrušení seriálu Roseanne v květnu 2018 kvůli komentáři Roseanne Barr na Twitteru. Následující měsíc stanice ABC seriál objednala a potvrdila účast dospělých hlavních herců, přičemž Kenney, McNamara a Rey byli potvrzeni v srpnu. Seriál měl premiéru 16. října 2018 a vysílal se v úterý ve 20:00 hodin, kdy měl jeho předchůdce zastávat místo v televizní sezóně 2018 až 2019. Dne 26. října 2018 stanice ABC objednala další epizodu, čímž se počet epizod zvýšil na 11.
  • 22. března 2019 byl seriál obnoven pro druhou sérii o 13 epizodách. Dne 14. května 2019 objednala stanice ABC šest epizod navíc, čímž se počet epizod zvýšil na 19. Druhá série měla premiéru 24. září 2019.
  • Média na začátku roku 2021 informovala, že se seriál "dostal do zpráv díky nedávné inkluzivní epizodě, v níž se objevila Alexandra Billings jako první otevřeně transsexuální postava seriálu". V té době však seriál neuvedl, že postava, kterou Billings hraje, je transgenderová.
  • Jeden z mála spin-offů, který má většinu stejného obsazení a používá stejné kulisy.
  • Roseanne Barr byla ze seriálu vyhozena, což mělo za následek, že její postava byla zabita a seriál pokračoval bez ní. Podobná situace se stala s Valerií Harper v seriálu Valerie/The Hogan Family (1986), kdy byla Harper vyhozena před začátkem třetí série. Postava Harper byla ze seriálu vyřazena a seriál pokračoval další čtyři sezóny bez ní.
  • Katey Sagal má v tomto spin-offu stálou roli. Je známo, že sama Roseanne Barr dostala v roce 1986 od Sagal nabídku na slavnou roli Peg Bundy v seriálu Ženatý s dětmi (1987) a odmítla ji.
  • Juliette Lewis se objeví v roli Blue, přítelkyně Davida (Johnny Galecki). Předtím hráli sourozence Audrey a Rustyho Griswoldovy ve filmu National Lampoon's Christmas Vacation z roku 1989.
  • V této sérii se neobjevuje ani poslední Connerovo dítě Jerry Garcia, ani Jackieho syn Andy. Jerry Garcia byl zmíněn postavou Roseanne v poslední sérii Roseanne (první a jediná série rebootu v roce 2018), že je pryč v armádě a nemůže přijít ani zavolat domů. O Andym nebo jeho otci Fredovi, kterého si Jackie vzala a rozvedla se s ním, nebyla nikdy žádná zmínka.
  • Harris se narodil v deváté sérii původního seriálu Roseanne, když seriál v roce 1997 skončil. V poslední epizodě ji přivezli z nemocnice domů. V tomto seriálu je Harris na střední škole, ale ve skutečnosti by jí bylo přibližně 21 let (nejméně), když seriál The Conners začal v roce 2018 po první a jediné sérii rebootu Roseanne.