Swinging Safari

51%

Zajímavosti 9

  • Diskotéky Blue Light jsou v Austrálii stále v provozu, a to již od 70. let minulého století.
  • Kylie Minogue a Guy Pearce spolu hráli ve filmu Sousedé Charlene Mitchell/Robinson a Mike Young.
  • Film je z velké části autobiografickým vyprávěním o letech dospívání režiséra Stephana Elliotta, který s přáteli a sousedy natáčel často nebezpečné "filmy". Melly je založena na Elliotově dlouholeté přítelkyni a kostýmní výtvarnici Lizzy Gardinerové a na jejich společném dospívání. Scéna v ložnici ve filmu vyvolala v Elliotovi spoustu nepříjemných vzpomínek, a tak si při jejím natáčení musel udělat několik přestávek. V rozhovorech uvedl, že kvůli všem vzpomínkám, které to v něm probudilo, ztratil noc spánku. Zdůraznil však, že Bec není založena na jeho vlastní sestře, ale na jedné z jeho sousedek. Zopakoval, že jeho vlastní sestra byla v dospívání docela "nudná a obyčejná". Některé vzpomínky a "tajemství" si ve filmu ještě nechal pro sebe, aby nezarmoutil svou rodinu a přátele s tím, že některé z nich jsou prostě "příliš temné".
  • Původní název "Flammable Children" (Hořlavé děti) byl kamenem úrazu pro podporovatele filmu, kteří se obávali, že film bude vnímán jako horor. Scénárista a režisér Stephan Elliott však zůstal u svého. Když byl film ve finální fázi (dokonce s titulní kartou), když ve Velké Británii došlo k požáru Grenfell Tower, který si vyžádal tragické oběti na životech mnoha dětí, Elliot ustoupil a název byl pro většinu území změněn, i když v některých zemích stále zůstává původní název.
  • Julian McMahon byl kdysi ženatý s mladší sestrou Kylie Minogue, Dannii Minogue.
  • Původně bylo ve scénáři pět rodin, než herec Guy Pearce upozornil, že tolik postav je příliš nepřehledné. Ve finále se scénář ustálil na třech rodinách, na nichž je příběh postaven.
  • Scéna odstraňování velryby se nápadně podobá skutečné události z roku 1970, kdy se místní vláda v USA (dálniční oddělení státu Oregon) pokusila odstranit velrybí mršinu tím, že ji vyhodila do povětří dynamitem, v důsledku čehož na diváky padaly žluklé kusy velryby (rovněž zachycené kamerou).
  • Julian McMahon je synem bývalého australského premiéra sira Williama McMahona.
  • Mnoho herců v pozadí mělo na sobě oblečení moderních značek a stylů, které v době, kdy se film odehrával, nebyly k dispozici. Několik herců předvedlo spodní prádlo s výrazným, moderním páskem značky "bonds". Tento styl v 70. letech 20. století nebyl k dispozici.