V dobrých rukou

69%

Zajímavosti 4

  • Natáčení s miminky bylo velmi omezující, protože podléhalo přísné kontrole, a tak tým přistoupil k velkému castingu, aby našel ty šťastné vyvolené. Naštěstí se ukázalo, že jsou na place nesmírně snadné, zejména ta, se kterou natáčela Elodie Bouchezová. Říká, že na ni hodně mluvil, až jí během natáčení zasahoval do textu.
  • Pro roli Gillese Lellouche se režisér inspiroval skutečným rodinným asistentem, který ordinuje v Bretani. Jeanne Herry si Lellouche vybrala, protože chtěla "muže trochu mužného, který by ve filmu ztělesňoval lebku mužnosti.
  • Pokud název Pupille samozřejmě evokuje dítě svěřené do péče státu, odkazuje také na pohled, jak vysvětluje ředitel: "Věnoval jsem hodně pozornosti místo mého pohledu jinam, byl jsem po celou dobu realizace dotazován, jaký je můj pohled, na každou sekvenci, a jak, a kam se dívat na každou postavu, a také kam se každá postava dívala".
  • V některých scénách byly použity plastové děti, protože režisér nechtěl vystavovat skutečné děti potenciálně traumatickým situacím.