Au bout des doigts

66%

Zajímavosti 4

  • Tento film se natáčel převážně na konzervatoři v Courbevoie a na hudební scéně u Seiny. Ludovic Bernard ji popsal jako "neuvěřitelné místo: vše bylo prozkoumáno tak, aby byla akustická rovnováha dokonalá". Chtěl také ukázat jinou Paříž a "nebát se dobrých pocitů tím, že natočí scénu polibku před Notre Dame nebo na kanálu Saint-Martin".
  • Když se při obsazování hlavní role nepodařilo najít klavíristu, vybral si scenárista a režisér Ludovic Bernard Julese Benchetrita, kterého označil za "magnetického". Benchetrit cvičil na klavír tři hodiny denně s klavíristkou Jennifer Fichetovou. Co se týče Lamberta Wilsona, pokud už hrál na klavír, musel enormně zapracovat na synchronizaci svých rukou. Říká: "Tato pracovní sezení s Harrym Allouchem mi umožnila vžít se do reality filmu, fyzicky procítit svou roli tím, že jsem strávil hodiny před partiturou."
  • Scénárista a režisér Ludovic Bernard dostal nápad na tento film poté, co slyšel mladého muže hrát na klavír na nádraží Bercy.
  • Scénárista a režisér Ludovic Bernard uvedl, že jeho hlavní referencí byl film Dobrý Will Hunting (1997), protože se jedná o film o přenosu, "kde se tři postavy navzájem zachraňují, pomáhají si".