The Last Witness

57%

Zajímavosti 3

  • Redaktor listu Western Post má ve své kanceláři portrét Winstona Churchilla. Podle Churchillova muzea byl portrét namalován v roce 1955, tedy asi osm let po natáčení filmu.
  • Mezi 00:07:37 a 00:07:49 je vidět vojáka a vojákyni, kteří si vyměňují dokumenty a hovoří.Voják má na pravé paži tři bílé pruhy, které naznačují, že je seržant.Vojákyně má na levé paži zcela zřetelně jeden pruh, který naznačuje, že je svobodník (L/Cpl). oba seržanti a svobodníci jsou v britské armádě poddůstojníci (NCO). před rozchodem mužský voják salutuje ženské vojákyni a ta mu salutování opětuje.To není přesné. V britské armádě se salutuje pouze důstojníkům.
  • Po kreditech: "V roce 1990 sovětský prezident Gorbačov přiznal, že Sovětský svaz je zodpovědný za vraždění polských válečných zajatců v Katyni v roce 1940. Nikdo nebyl nikdy trestně stíhán. V roce 2012 odtajněné dokumenty prokázaly, že americká vláda potlačovala informace, které svědčily o sovětské vině. Žádná britská vláda nikdy veřejně neobvinila Sovětský svaz z odpovědnosti za katyňský masakr. Tento film je věnován 22 000 polským válečným zajatcům zavražděným při katyňském masakru a těm, kteří byli zavražděni v následujících letech, aby pravda zůstala navždy pohřbena."