Batwoman

39%

Zajímavosti 45

  • Přestože byla přítomnost Pamely Isley / Poison Ivy ve třetí sérii velmi propagována, samotná postava se objevila pouze ve třech epizodách. Tvůrkyně Caroline Dries v jednom rozhovoru prozradila, že to bylo proto, že jim DC dovolilo použít ji jen na tak krátkou dobu.
  • Batmobil měl původně debutovat v jedné ze dvou epizod, které byly na konci první série zrušeny. Místo toho byl odhalen v premiéře 2. série.
  • Ruby Rose se zmínila, že byla ochotna dát seriálu další šanci poté, co odešla na konci první série. Ale v době, kdy se v televizi vysílala druhá série, byla místo ní obsazena Wallis Day.
  • Když bylo oznámeno, že Wallis Day je obsazen jako Kate Kane poté, co epizoda přežil mnohem horší (2021) vysílán ve stejný večer, Ruby Rose komentář na svém Instagram příběh říká: "Omlouvám se, že jsem nepogratuloval @wallisday včera," "Věděl jsem o obsazení předem a nevěděl, kdy se vysílá, takže jsem zapomněl. Ale jsem z ní nadšená! Vidím, že ve všech věcech, ve kterých jsem označená, jsou lidé smutní nebo se ptají, jak jsem se cítila... Cítím se skvěle, mám jen dobré vibrace."
  • Bývalý šéf seriálů Arrow (2012) a DC's Legends of Tomorrow (2016) Marc Guggenheim chtěl do role Bruce Waynea v Arrowverse obsadit Jensena Acklese, než byl obsazen Warren Christie. Ackles měl hrát Batmana pro dvoudílnou animovanou adaptaci Batman The Long Halloween.
  • Camrus Johnson je jediným hercem, který se objevil v každé epizodě.
  • Mezi prvky nového obleku patří: kapuce s přírodními kudrnatými vlasy s červenými pruhy, červené rukavice na předloktích a kratší boty. Přepracovaný design se vyznačuje také novými materiály s laserovým leptáním, které vytváří větší vizuální hloubku a pevnější siluetu. Během zářijového DC FanDome Leslie naznačila tyto nové prvky pro Ryana Wildera s tím, že jako první černošská Batwoman chce oslavit její přirozené vlasy a křivky. "Ryanova cesta začíná z místa: 'Co pro mě může tento Batmanův oblek udělat? Netrvá však dlouho a uvědomí si sílu svého symbolu a to, co může udělat pro všechny ostatní v Gotham City," řekla výkonná producentka Caroline Dries o novém vzhledu Batwoman. "Jak Ryan přijímá vše, co ji činí výjimečnou, přizpůsobuje si oblek tak, aby jí fyzicky i obrazně vyhovoval. To znamenalo vytvořit nový design těla a novou kapuci, která byla nepopiratelně výpovědí, jež křičela 'mocný'. Maya Mani mi poslala své kresby a mně se to moc líbilo. Paruka byla něco, co jsme v první sezóně nedotáhli k dokonalosti, a Janice Workmanová ji tímto novým pojetím rozdrtila. S Javicia jsme viděly různé prototypy stylů a červených ombré a v jednu chvíli jsme si vyměňovaly vlastní verze nakreslené na iPadu. Janice to převedla do podoby, na kterou se díváme teď. Když to vidím, usmívám se. Cítím z toho inspiraci." Související příběh Páteční hodnocení: Leslie dodala: "Líbí se mi, že se Ryan stává svou vlastní Batwoman - je to její styl, její švih a její chvíle! Bylo mi ctí, že jsem mohla spolupracovat s Caroline a Mayou. Přišlo mi důležité, aby diváci podle siluety poznali, že Batwoman je černoška. S přiléhavým oblekem a krásným afrem se nám to rozhodně povedlo!" "Caroline Driesová mě požádala, abych navrhl Batmanovský oblek, který by byl jedinečný pro postavu Ryana Wildera; jelikož je to velmi zkušená bojovnice, bylo nezbytné vystihnout její syrovou, atletickou a vášnivou povahu," řekl Mani. "Javicia Leslie jako Batwoman přináší do role nejen nový pohled, ale i fyzickou sílu. Bylo důležité, aby nový oblek definoval Javiciainu velitelskou přítomnost a zároveň ukázal její atletický talent a umožnil jí svobodně vyjádřit fyzickou povahu Batwoman, a přitom vypadat ultra cool!"
  • Během DC FanDome Javicia Leslie přiznala, že jedním z jejích největších cílů bylo hrát superhrdinu. Do historie se zapsala jako první černoška, která hraje Batwoman. Leslieová, která je stejně jako Ryan bisexuální, uvedla, že je pro ni čest hrát postavu, která je stejná jako ona. Podotýká, že není běžné hrát postavu, která představuje komunitu, k níž patří. "Je to opravdu silný pocit," řekla. "Vzhledem ke všemu, co se teď děje, je to přesně to, co potřebujeme. Potřebujeme vidět zastoupení." Dodala: "Mám pocit, že je tolik malých Javicií, které nemají hlas, že se cítím poctěna, že mohu být hlasem své komunity." "Ryanova cesta začíná z místa: 'Co pro mě může udělat tenhle Batmanův oblek? Ale netrvá dlouho a uvědomí si sílu svého symbolu a to, co může udělat pro všechny ostatní v Gotham City," řekla výkonná producentka Caroline Dries o novém vzhledu Batwoman. "Jak Ryan přijímá vše, co ji činí výjimečnou, přizpůsobuje si oblek tak, aby jí fyzicky i obrazně vyhovoval. To znamenalo vytvořit nový design těla a novou kapuci, která byla nepopiratelně výpovědí, jež křičela 'mocný'. Maya Mani mi poslala své kresby a mně se to moc líbilo. Paruka byla něco, co jsme v první sezóně nedotáhli k dokonalosti, a Janice Workmanová ji tímto novým pojetím rozdrtila. S Javicia jsme viděly různé prototypy stylů a červených ombré a v jednu chvíli jsme si vyměňovaly vlastní verze nakreslené na iPadu. Janice to převedla do podoby, na kterou se díváme teď. Když to vidím, usmívám se. Cítím z toho inspiraci." Leslie dodala: "Líbí se mi, že se Ryan stává svou vlastní Batwoman je to její styl, její švih a její chvíle! Bylo mi ctí, že jsem mohla spolupracovat s Caroline a Mayou. Připadalo mi důležité, aby diváci podle siluety poznali, že Batwoman je černoška. S přiléhavým oblekem a krásným afrem se nám to rozhodně povedlo!" "Caroline Driesová mě požádala, abych navrhl Batmanovský oblek, který by byl jedinečný pro postavu Ryana Wildera; jelikož je to velmi zkušená bojovnice, bylo nezbytné vystihnout její syrovou, atletickou a vášnivou povahu," řekl Mani. "Javicia Leslie jako Batwoman přináší do role nejen nový pohled, ale i fyzickou sílu. Bylo důležité, aby nový oblek definoval Javiciainu velitelskou přítomnost a zároveň ukázal její atletický talent a umožnil jí svobodně vyjádřit fyzickou povahu Batwoman, a přitom vypadat ultra cool!"
  • Jedná se o druhý seriál Johna Emmeta Tracyho založený na majetku DC (a vysílaný na stanici CW). Předtím hrál Enza Lamberta v seriálu iZombie (2015). (Před lety hostoval také v jedné z epizod seriálu Smallville (2001).)
  • Poté, co se Kate ve 3. díle skutečně poprvé stala Batwoman, Caroline Dries na Twitteru uvedla, že Elseworlds do něj zapadají hned poté. V další epizodě se objeví odkaz na útěk z Arkhamu.
  • Stephanie Beatriz, Jade Tailor, Daria Berenato a Vanessa Morgan chtěly převzít roli Batwoman; nakonec byla vybrána Javicia Leslie.
  • Ruby Rose také velmi podporuje Javicia Leslie, která ztvární novou postavu Batwoman, Ryan Wilder. "Myslím, že rozhodně ví, co dělá, a zdá se být fantastická," řekla Rose pro EW. "Myslím, že upřímně řečeno jsem byla tak pyšná a šťastná, když mi řekli, kdo mě nahradí. Jsem prostě nadšená a určitě budu sledovat i další sezónu a uvidíme, jak se to všechno spojí."
  • Každá epizoda 1. série (kromě Pilotního dílu a Crisis on Infinite Earths: Part Two) byla pojmenována podle citátu z Alenky v říši divů.
  • Obsazení Rachel Skarsten do role Alice se setkalo s příznivým ohlasem, a to i u těch, kteří se seriálem předem nesouhlasili. Paruka Batwoman zůstávala nějakou dobu kontroverzní volbou, ale lidé si ji oblíbili, když první trailer odhalil, že ji Kate začala používat kvůli své rozmrzelosti z toho, že si ji po první noci v práci spletli s pouhým navrátivším se Batmanem, a ujistili se, že Gotham ví, že jejich ochráncem je nyní jiný strážce, a navíc žena.
  • Jimmy Palmiotti, jeden ze spolutvůrců Luka Foxe, na Twitteru Camrusu Johnsonovi napsal, že se na jeho roli těší.
  • Ruby Rose se poprvé ujala role Batwoman pro crossoverovou událost "Elseworlds" v seriálu Arrowverse v roce 2018 a krátce po svém obsazení se Rose svěřila, že získání role superhrdinky pro ni bylo velmi emotivní, protože jí umožnilo hrát otevřeně homosexuální superhrdinku, což jí umožnilo být pro ostatní tím, co jako dítě potřebovala vidět v televizi. "Dostala jsem možnost být Batwoman," řekla tehdy Rose. "Mám pocit, že důvodem, proč jsem byla pořád tak emotivní, bylo to, že když jsem vyrůstala a dívala se na televizi, nikdy jsem v televizi neviděla někoho, s kým bych se mohla ztotožnit, natož superhrdinu. [slzy] Řekla jsem si, že tohle bych nedělala, a vždycky jsem měla takové přísloví, no ne já, Oscar Wilde, které zní 'buď sama sebou, protože všichni ostatní jsou zadaní', a tak jsem se vždycky řídila tímto mottem, a druhé motto, když jsem přišla do branže, bylo 'buď člověkem, kterého jsi potřebovala, když jsi byla mladší', a mám pocit, že jedno motto mě tak nějak vedlo k tomu druhému a já kvůli tomu pořád brečela."
  • Autonehoda se stala v den třináctých narozenin dvojčat (jejich bat micva, jazyková shoda) a Kate hned na začátku prohlásí, že svou sestru hledá už patnáct let. V době začátku seriálu je jim tedy 28 let.
  • Ruby Rose má ve skutečnosti vytetovaného Bílého králíka z Alenky v říši divů.
  • Ačkoli seriál není spojen se seriálem Arrowverse, Victoria Cartagena, která byla ve třetí sérii obsazena do role Renee Montoya, hrála stejnou postavu v seriálu Gotham (2014).
  • O roli Batwoman projevila zájem Bex Taylor-Klaus (dříve ztvárnila Sin v seriálu Arrow (2012)), ale nakonec ji nedostala.
  • Ačkoli je Ruby Rose velkou fanynkou komiksů, jedná se o její první účast na komiksové adaptaci. Získání role popsala jako "splněný sen".
  • Greg Rucka, J. H. Williams III a James Tynion IV (tři hlavní autoři Batwoman a jeden z jejích nejikoničtějších výtvarníků) vyjádřili na Twitteru podporu obsazení Ruby Rose.
  • Ruby Roseová zopakovala, jak je hrdá na to, že je první homosexuální titulní postavou mužského nebo ženského superhrdiny v hraném seriálu. "Myslím, že to byl vlastně krásný způsob, jak něco udělat, zejména proto, že to bylo vůbec poprvé - poprvé, co byla Batwoman hrána v hraném filmu a že byla LGBTQ. Jsem velmi poctěna, že jsem ji mohla hrát."
  • Ruby Rose se pro Entertainment Weekly rozpovídala o svém odchodu, který byl komplikovaným rozhodnutím. Ačkoli v tom hrálo roli několik faktorů, Rose poznamenala, že výluky způsobené pandemií COVID-19 jí daly prostor, aby se skutečně zamyslela nad svým životem a nad tím, co by ji udělalo šťastnou. "Víte, v karanténě a jakési izolaci máte čas na to, abyste prostě přemýšleli o té spoustě různých věcí a o tom, čeho chcete v životě dosáhnout a co chcete dělat."
  • Potvrzení, že Kate zůstane v seriálu viditelnou Židovkou, bylo všeobecně přijato, i když bylo poněkud zkaleno současným odhalením, že scéna bat micva byla z pilotního dílu zřejmě kvůli času vystřižena.
  • Alenčin milenec se jmenuje Charles (zkráceně Chuck) Dodgson, což je skutečné jméno Lewise Carrolla.
  • V pilotním díle je strana Waynovy věže, na kterou se Kate podívá, ve skutečnosti stranou Vancouverské umělecké galerie, která dříve sloužila jako gothamská radnice.
  • DC Comics původně vytvořil Batwoman (Kathy Kane) v roce 1956 jako milostnou partnerku Bruce Wayna/Batmana, aby vymazal homosexuální podtext mezi Batmanem a Robinem. O pět desetiletí později byla Batwoman přetvořena na otevřeně lesbickou postavu Kate Kane, která je dnes považována za ikonu LGBT a která inspirovala tuto sérii.
  • Ruby Rose krátce po oznámení chválila Javicii Leslie jako volbu, která ji nahradí v roli titulní superhrdinky seriálu.
  • 19. května 2020, dva dny po finále první série, Ruby Rose oznámila, že seriál opouští. Důvodem jejího odchodu byla dlouhá pracovní doba a náročnost práce. Stanice CW téhož dne oznámila, že do role Batwoman přeobsadí novou herečku z LGBTQ komunity, nikoli však Kate Kane.
  • Ruby Rose je první herečkou, která ztvárnila postavu Kate Kane/Batwoman z DC Comics v hraném filmu.
  • Lukovy brýle ve skutečnosti patří Camrusu Johnsonovi. Měl je na sobě na jednom z pozdějších konkurzů a producentce Caroline Dries se natolik zalíbily, že je nakonec zakomponovala do jeho kostýmu.
  • Podle Caroline Dries, vedoucí seriálu, tým, který Kate Kane původně obsazoval, během procesu vtipkoval, že "[potřebují] Ruby Rose", ale mysleli si, že herečka sama nikdy nepodepíše, protože je filmovou hvězdou známou pro účinkování ve velkorozpočtových franšízách.
  • Odehrává se ve stejném vesmíru jako další superhrdinské seriály stanice CW Arrow (2012), The Flash (2014) a DC Legends of Tomorrow (2016).
  • Koncept Batmana opouštějícího Gotham a Batwoman chránící město v jeho nepřítomnosti, který se setkal s kritikou, byl součástí příběhu "52", kde debutovala Kate Kane. Také série Birds of Prey (2002) měla stejnou premisu Batmanovy nepřítomnosti a ženské příbuzné, která chrání Gotham místo něj.
  • Luke Fox je synem vedlejší postavy Batmana a ředitele společnosti Wayne Enterprises Luciuse Foxe. V komiksech byl také druhým Batwingem po odstoupení původního Davida Zavimbeho a byl také součástí týmu, který Batman a Batwoman vytvořili v Detective Comics pro DC Rebirth. Jedná se o první hranou adaptaci této postavy.
  • Rachel Skarsten v rozhovoru prozradila: "Hodně mě baví hrát bláznivou a šílenou stránku Alice. I když nakonec najde svůj klid, doufám, že to nebude trvat dlouho, protože mě baví hrát ji takovou, jaká je." "Nepočítala bych s tím, že se Alice v dohledné době vykoupí," dodala se smíchem. "Myslím, že scénáristé se příliš baví tím, že je zlá. Ale někdy by se to mohlo objevit v kartách. V komiksech se Alice skutečně stane Rudou Alicí - tak trochu bojovnicí proti zločinu/partnerkou Batwoman - ale to až později. A také samozřejmě existuje mnoho různých vymezení komiksů."
  • U filmových a televizních hvězd se obvykle tetování vytvářejí uměle nebo se zakrývají podle potřeby postavy, ale všechna Kateina tetování jsou ve skutečnosti pravá.
  • V komiksech měla Kate Kane/Batwoman romantický vztah s Maggie Sawyer. Maggie si v seriálu Supergirl (2015) zahrála Floriana Lima. V komiksu se postavy zasnoubily, ale DC jejich svatbu vetovalo a autoři na protest opustili titul "Batwoman".
  • Kostým Batwoman navrhla Colleen Atwood, která vytvořila také originální kostýmy pro Supergirl (2015), Flashe (2014) a Arrowa (2012).
  • Ruby Rose měla alergickou reakci na lepidlo, kterým si připevnila masku Batwoman na obličej. "Asi pět nebo šest dní jsem byla jako patnáctileté dítě před Proactivem, a když jsem si ji sundala, byla jsem jako z hororu."
  • Rachel Skarsten již ztvárnila postavu z DC Comics. V seriálu Birds of Prey (2002) se objevila jako mladá Dinah Redmond (nje Lance), dcera původní Black Canary. V seriálu se měla spojit s Batgirl (Barbara Gordonová) a Huntress (Helena Kyleová - dcera Batmana a Catwoman) v Gothamu bez Batmana.
  • Asistentka produkce Amanda Smith při práci na natáčení ochrnula. Podle její stránky na GoFundMe pracovala Smith na place, když jí na hlavu spadl kbelík výtahu a uvěznil ji pod ním. Podstoupila náročnou operaci páteře a v současné době necítí nic pod pasem. Existuje však naděje, že se jí díky vhodné terapii vrátí pocity v nohách. Smith nemůže v dohledné době pracovat a peníze vybrané prostřednictvím služby GoFundMe jí pomohou překonat toto těžké období. V rámci kampaně bylo vybráno 34 380 dolarů z cílové částky 50 000 dolarů.
  • Ruby Rose při kaskadérském kousku málem ochrnula v důsledku vyhřezlé ploténky v krku, musela podstoupit urgentní operaci a na Instagramu zveřejnila video z operace páteře.
  • Mary Elizabeth "Bette" Kane je v DC Comics původní Bat-Girl a sloužila jako Batwomanina pomocnice a Robinův protějšek. V dospívání přijala přezdívku Flamebird (a později Hawkfire) jako reakci na vývoj svého protějšku jako Nightwinga. V komiksech je mladší sestřenicí Kate Kane místo její nevlastní sestry.