Overcomer

66%

Zajímavosti 19

  • Denise Armstrongová se zúčastnila konkurzu na Barbaru v den jejích narozenin.
  • V čase 23:14 je na zdi střední školy nápis "Volte Aryn Wright-Thompsonovou". V čase 1:08:20 už tam není.
  • Mnohé vlajky na trati, které se objevily v závěrečném závodě, byly přidány digitálně.
  • Scéna, ve které se John a Amy hádají, byla nakonec natočena mimo pořadí. Předpověď počasí hlásila déšť, a tak se rozhodli natočit nejprve scénu líčení, dokud bylo venku ještě slunečno. Později během dne, když přestalo pršet a bylo ještě trochu zataženo, se natáčela scéna boje.
  • V Ethanově pokoji je k vidění řada artefaktů z předchozích filmů bratří Kendricků, včetně "Coney Bomb's Cereal" a setrvačníku, který byl vidět v úvodních titulcích jejich prvního filmu Setrvačník (2003). S tímto filmem souvisí také poznávací značka "Jay Austin Motors", která byla od té doby k vidění alespoň na jednom vozidle ve všech jejich filmech (včetně Johnovy dodávky na začátku tohoto filmu). Dalším drobným odkazem je čas na hodinách na zdi: 7:14, což byl stejný čas, který ukazovaly Tonyho hodiny v jejich předchozím filmu Válečná místnost (2015), což byl odkaz na verš z tohoto filmu: 2. Paralipomenon 7:14.
  • Skutečný název školy v Brookshire je Brookstone, takže bylo nutné změnit pouze několik písmen a loga školy mohla být nadále používána.
  • Domy ve venkovních scénách byly skutečné, ale mnoho interiérových scén bylo natočeno v kulisách postavených speciálně pro film, včetně interiérů domů a nemocničních pokojů. Stěny a nábytek v těchto místnostech vypadaly jako skutečné, ale ve skutečnosti byly navrženy tak, aby se daly přesouvat po částech jako kostky Lega, aby bylo možné kameru a další vybavení umístit, kam je potřeba. Jednalo se o první film bratří Kendricků, ve kterém byly postaveny velké kulisy. V jejich předchozích filmech se téměř všechny interiérové scény natáčely ve stávajících budovách. Když Alex mluvil o kulisách, řekl: "Je to pro nás něco jako Vánoce, protože jsme už dříve stavěli malé kulisy, ale nikdy ne něco tak velkolepého jako tohle". Nacházely se ve skladišti, které je nyní známé jako "Flat Rock Studios". Byl to jejich první film.
  • Hlavní roli hraje režisér (Alex Kendrick), John Harrison.
  • Postavu Willa Harrisona hrál skutečný syn Alexe Kendricka (John) Caleb. On i řada dalších synů a dcer bratrů Kendrickových se v jejich filmech objevila, ale obvykle jen na pár vteřin. Toto bylo poprvé, kdy si jeden z nich zahrál významnou postavu. Stejně jako ostatní herci se musel zúčastnit konkurzu.
  • Rezoluci, kterou muži podepsali ve filmu Courageous (2011), můžete vidět zarámovanou a pověšenou na zdi v domě Harrisonových, když je Barbara přijde navštívit.
  • Pastor na pohřbu je skutečný kněz jménem Reggie Williams. Byl kontaktován den před natáčením, zda by mohl přijít. Zajímavé je, že ačkoli ho předtím nikdo nekontaktoval, bylo mu řečeno, že bude ve filmu hrát. V krátkém rozhovoru se Stephenem Kendrickem v den natáčení vysvětlili, co se stalo: Stephen: Potřeboval jsem roli faráře, kterou jsme právě přidali do scénáře pro pohřební scénu, tak jsem ho včera kontaktoval, nikdy předtím jsem se s ním nesetkal, včera večer mi dal vědět, že je dnes k dispozici, a pak mi řekl něco, co mi tak trochu vyrazilo dech, řekněte jim, co se stalo. reggie: Takže každou neděli se za mě můj zeť po každé druhé mši modlí. No a asi před šesti až osmi týdny mi řekl, že budu hrát ve filmu, a já jsem si myslel: "To jenom můj zeť mluví", ale BŮH to věděl. štěpán: Přesně jako BŮH. reggie: ano, přesně jako BŮH.
  • Film byl natočen za 32 dní. Při natáčení velkého mistrovského závodu muselo být jeden den natáčení zrušeno kvůli dešti. Nakonec se uchýlili do nedaleké tělocvičny, kde uspořádali basketbalový turnaj s herci a štábem. Další den bylo velké horko, ale museli dohnat ztracený čas. Obvykle se snaží natočit 5 až 6 scén za den. Ten den museli natočit 11 scén, což se zdálo nemožné a vyžadovalo by to 54 setupů, ale sešli se jako tým a modlili se za to a podařilo se jim to. Byl to pro ně nový rekord. Stephen Kendrick při rozhovoru o této události řekl: "Začali jsme ráno jako tým, když jsme se dívali na Písmo, co Bůh dělá, aby udělal nemožné, a on to udělal."
  • Cameron Arnett, který hrál Thomase Hilla, není ve skutečnosti slepý. Při natáčení scén však nosil kontaktní čočky, které mu trochu zakrývaly zrak.
  • Otevření bylo natočeno dronem v jednom dlouhém záběru, který začínal asi půl kilometru od budovy. Ke konci, když sletěl k hřišti, ho musel zachytit člen štábu, který ho pak po zbytek scény držel jako normální kameru. Bylo provedeno několik počítačových úprav včetně přidání týmových transparentů a malého okna, kterým dron prolétá (skutečné okno bylo podstatně větší). Kendrickovi považovali tuto scénu za nejlepší úvodní scénu v jakémkoli svém filmu. Mnoho dalších krátkých záběrů v průběhu filmu bylo rovněž pořízeno dronem.
  • Při natáčení basketbalového zápasu, který jen těsně prohrají, Ethan (Jack Sterner) při prvním nebo dvou záběrech skutečně dal koš z poloviny hřiště, který měl minout.
  • Role trenéra přespolního běhu byla pro Alexe Kendricka příhodná, protože pomáhal trénovat své děti, z nichž všech šest vyhrálo mistrovství v přespolním běhu a z nichž mnohé můžeme vidět běžet ve filmu, včetně jeho dcer Anny a Joy, které jsou v prvním závodě vidět jako čísla 33 a 35.
  • Postava "John Harrison" (Alex Kendrick), která manipuluje s kamenem "cihly" poté, co se cítí odmítnuta, symbolizuje dívku, otce i sebe sama. "Odmítnuté" kameny, které se stávají základními kameny. Žalm 118: 22.
  • Ve filmu je záběr na poznávací značku s nápisem "Jay Austin Motors". Jay Austin Motors je název autosalonu, který vlastní postava Alexe Kendricka v prvním filmu bratří Kendricků Flywheel.
  • Někteří běžci ve filmu jsou skutečně mistry v přespolním běhu, včetně Diamond Morgan (Gena Mills), která skutečně vyhrála několik státních šampionátů. Aryn Wright-Thompsonová (Hannah) však ve skutečnosti běžkyní nebyla. Vzdálenost, kterou během natáčení uběhla, nebyla změřena, ale Alex usoudil, že pravděpodobně uběhla asi 50 mil. Nakonec potřebovala holenní dlahy a často měla dublérku. Jednoho dne při natáčení druhého závodu šlápla do rýhy, hyperextenze kolena a spadla na zem. Plně se však zotavila. Další části tohoto závodu s ní byly natočeny později. Po skončení natáčení už nechtěla běžet.