Agatha Christie: Zkouška neviny

73%

Zajímavosti 5

  • Ačkoli spisovatelka Sarah Phelpsová často obdivně hovořila o Agathě Christie, tato adaptace nemá s jejím románem téměř nic společného, změnila většinu postav a dokonce i rozuzlení záhady. Mnozí obdivovatelé Christie měli pocit, že autorka s výchozím románem zacházela s opovržením.
  • Do role Rachael Argyll byla původně obsazena Catherine Keenerová, než roli převzala Anna Chancellor.
  • Scénáristka Sarah Phelpsová přiznala, že nikdy nečetla žádný z příběhů Agathy Christie, ani se nikdy nedívala na žádné filmové či televizní adaptace Agathy Christie, dokud si nepřečetla knihu A pak už tam nikdo nebyl, aby ji adaptovala na filmové plátno. Svědek obžaloby a Zkouška neviny byly její druhý a třetí scénář.
  • Rozhodnutí natočit scény Eda Westwicka znovu s novým hercem způsobilo problémy s kontinuitou, protože seriál se původně natáčel v létě 2017, ale nyní se scény natáčely 12 dní v lednu 2018, během obzvláště chladného a zasněženého zimního období.Celé natáčení stálo více než 2 miliony liber.
  • Seriál se původně natáčel s Edem Westwickem v roli Mickeyho Argylla a měl se vysílat o Vánocích 2017. V listopadu 2017 však British Broadcasting Corporation oznámila, že seriál nebude vysílat, dokud bude probíhat vyšetřování Westwicka kvůli obvinění ze závažného sexuálního napadení. V lednu 2018 BBC oznámila, že zahajuje opětovné natáčení s tím, že Westwicka nahradí Christian Cooke.