Takové krásné šaty

59%

Zajímavosti 6

  • Fatma Mohamed(slečna Luckmore), Gwendoline Christie(Gwen) a Richard Bremmer(pan Lundy) se společně objeví ve filmu Flux Gourmet (2022). Oba filmy napsal a režíroval Peter Strickland.
  • Mezi novinovými titulky, které jsou k vidění na titulní straně Zprávy: "Vyhlášeni finalisté soutěže o nejhrubšího číšníka roku", "Obsluha bazénu Larry vyhrává životní zájezd do New Yorku", "Pro motýly s oranžovou špičkou je potřeba více česnekové hořčice", "Model z katalogu zabit na přechodu pro chodce", "Majitelka domu přistižena při nočním zahradničení na pozemcích nájemníka", "Vandalové zničili sněhuláka Edgara", "Ptačí trus na okně omylem považován za mořskou příšeru" a "Fotograf se omlouvá za předstírání, že v údolí Temže nad Temží byl loni v létě nalezen hladký had".
  • Ideologicky souvisí s teorií fetišismu Sigmunda Freuda a s novelou Cornella Woolriche "I'm Dangerous Tonight" (1937).
  • Strickland uvedl, že se při psaní scénáře inspiroval jak podivnou povahou obchodů s použitým zbožím, tak svými vzpomínkami na dětství, kdy chodil do obchodních domů, zejména do dnes již zavřené pobočky Jacksons head v Readingu v hrabství Berkshire. Chtěl zkoumat reakce lidí na oblečení. Samotné oblečení bylo proto velmi důležité. Musely také sedět různým typům postav, a tak kostýmní výtvarnice Jo Thompsonová ušila jednoduché červené hedvábné zavinovací šaty.
  • Předvolba 01632, kterou postavy ve filmu používají, neexistuje - je vyhrazena pro použití ve fiktivních dílech vytvořených ve Velké Británii, jako jsou filmy, televizní pořady a knihy.
  • Vkatalogu je barva šatů uvedena jako "tepnově červená".