Beverly Hills 90210

56%

Zajímavosti 16

  • Fiktivní verze Gabrielle Carterisové a Christine Elise jsou vykresleny jako milenecký vztah. Ve skutečném životě není ani jedna z hereček lesbička.
  • Během úvodní znělky je vidět, jak Brian Austin Green a Jason Priestley běží kolem sebe a navzájem se označují, a to mezi sólovými titulky druhého z nich. To symbolizuje štafetový závod, při němž si členové týmu předávají štafetu, když se střídají v závodění na částech závodní dráhy, což jsou v tomto případě členové týmu restartu, kteří se střídají v "nástupu". Kdyby Luke Perry přežil a podepsal se pod reboot, Brian by mu "předal štafetu", protože herci jsou uvedeni v abecedním pořadí.
  • Jason Priestley a Ian Ziering jsou ve filmu fiktivní, protože nemají děti, přestože jsou ve skutečném životě otci.
  • Tori Spelling a Ivan Sergei (Nate) hráli společně ve filmu Matko, smím spát s nebezpečím? (1996)
  • Představitel Briana Austina Greena Tori Spelling, kterou si jeho postava nakonec vzala ve finále seriálu Beverly Hills 90210 (1990), má narozeniny stejné jako jeho skutečná bývalá manželka Megan Fox.
  • Přestože dokázala pracovat šestnáct hodin denně, Shannen Dohertyová ve skutečnosti v soukromí bojovala s rakovinou ve čtvrtém stadiu, která se jí vrátila. V době, kdy pracovala, o tom věděli pouze její manažer a Brian Austin Green. Svou nemoc později odhalila/prozradila v únoru následujícího roku.
  • Gabrielle Carterisová je jedinou členkou hereckého souboru, která se nikdy nerozvedla ani neměla nemanželské děti. To bylo inspirací pro její přehnaný protějšek, který je v obsazení "matkou slepicí", která má svůj život pohromadě.
  • V tomto restartu se Jason Priestley poprvé usmívá v úvodních titulcích. Ve všech šesti úvodních dílech původního seriálu Beverly Hills, 90210 (1990), které vedly k jeho poslední epizodě (s výjimkou úvodního dílu premiérové sezóny ve stylu "stock footage"), zůstával jeho obličej vážný.
  • Všech šest epizod první sezóny začíná snovou sekvencí, v níž se jeden z herců (v roli) ocitne ve zvrácené a bizarní "epizodě", po níž se probudí z noční můry. Jelikož je v seriálu sedm členů obsazení, finále sezóny má dvě sekvence, z nichž v jedné se Shannen Dohertyová při meditaci místo spánku charakterově vymyká.
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a natáčelo se od 21. května do 31. července 2019. Hlavní natáčení s většinou herců začalo 27. května, zatímco Shannen Doherty začala natáčet 14. června. Tori Spelling později potvrdila, že natáčení skončí 2. srpna a že ona i herci pracovali podle zkráceného harmonogramu, přičemž natáčení probíhalo v době, kdy se ještě psaly scénáře. Scény odehrávající se na fiktivní střední škole West Beverly Hills se natáčely na technické střední škole ve Vancouveru. Při natáčení byly fiktivní postavy označovány iniciálami, aby nedocházelo k záměně kvůli mluvení herců ve třetí osobě.
  • Znělka, která byla použita z původního seriálu Beverly Hills, 90210 (1990), byla zkrácena o pět sekund kvůli reklamnímu času. Odstranění segmentů znělky začíná přesně v místě kytarového riffu, kde se během úvodní znělky druhé, třetí a čtvrté série objevil sólový kredit Luka Perryho, a to z úcty k milovanému hereckému kolegovi a příteli.
  • Syndikovaná verze znělky původního seriálu Beverly Hills, 90210 (1990) byla znovu použita a upravena z jedné minuty na 55 sekund. To je rarita, protože nejenže se znělky restartů obvykle upravují do optimističtějšího tempa pro novou generaci, ale znělky obecně se ve snaze vydělat na komerčních reklamách omezují na minimum pod 30 sekund nebo na pětisekundovou instrumentální skladbu doprovázenou titulky.
  • V prosinci 2013 Ian Ziering uvedl, že se pokusil prodat "volně napsaný" speciální reunion, ve kterém se původní členové hereckého obsazení objevili jako oni sami na večeři v jeho domě, s cílovým datem vysílání 9/02/10, aby připomněl poštovní směrovací číslo v názvu pořadu. Nepodařilo se mu však najít televizní stanici, která by měla zájem projekt koupit.
  • Shannen Doherty původně v rebootu hrát neměla. Později přijala nabídku jako poctu Luku Perrymu.
  • Sedm hvězd má základní plat 70 000 dolarů za epizodu, i když existují určité rozdíly. Jennie Garthová a Tori Spellingová si přijdou na největší výplatu, dalších 15 000 dolarů za epizodu, čímž se jejich celková částka zvýší na 85 000 dolarů, a to díky jejich roli spolutvůrců rebootu. Jason Priestley si za svou roli v zákulisí jedné epizody vydělal navíc 46 000 dolarů, což je minimální sazba za režii v primetime. Gabrielle Carterisová, Shannen Dohertyová, Ian Ziering a Brian Austin Green si tak přišli na standardních 70 000 dolarů za epizodu, tedy 420 000 dolarů za celou dobu vysílání minisérie.
  • Luke Perry dostal nabídku, aby si zopakoval roli Dylana McKaye, ale musel z ní vycouvat kvůli angažmá v seriálu Riverdale (2017). Byl však ochotný hostovat, jak jen to bude možné. Perry bohužel nikdy nedostal příležitost, v březnu 2019 zemřel.