Co děláme v temnotách

83%

Zajímavosti 12

  • Guillermo měl být původně o 20 let starší. Harvey Guillén byl poslední z hlavních postav, která byla obsazena, a byl divokou kartou kvůli tomu, že jeho věk nebyl původně napsaný pro tuto postavu. Po vzoru režiséra Guillerma del Tora měl kulaté brýle a vlasy rozdělené uprostřed, aby na konkurzu vypadal starší. Obsazen byl jen několik dní před začátkem natáčení.
  • Kristen Schaalová se k hercům připojila ve 3. sérii. Předtím si zahrála ve filmu Flight of the Conchords (2007), který rovněž napsali Jemaine Clement a Taika Waititi.
  • Mark Hamill (upír Jim) si při prvním příchodu do domu neuvědomil, že má pod pláštěm zastrčenou dlouhou paruku. Kdyby to věděl, požádal by prý o natočení dalších záběrů s odhrnutými vlasy.
  • Jedná se o televizní spin-off stejnojmenného filmu z roku 2014, který byl remakem stejnojmenného krátkého filmu z roku 2004.
  • Hudba, která hraje, když Guillermo plní své úkoly jako známý v 1. a 10. epizodě 1. série, je Danse Macabre od Camilla Saint-Saënse.
  • Colin Robinson je psychický upír. Tuto bytost poprvé popsala britská okultistka Dion Fortune ve své knize o psychické sebeobraně. Tvrdí, že se s takovou bytostí, tedy člověkem s hlubokými okultními znalostmi, setkala při výcviku zdravotní sestry. Ačkoli si tento pojem získal popularitu jako metafora, Dion Fortune ho myslela zcela doslova.
  • Stejně jako původní film se velká část první série natáčela venku. To se rychle ukázalo jako logistická výzva, protože seriál se natáčel v exteriérech v Torontu v zimě a v noci; teploty při nočním natáčení často klesaly pod nulu. Když se seriál dočkal druhé série, scénáristé napsali více příběhů odehrávajících se výhradně v domě a byly vytvořeny nové interiérové kulisy, aby se méně sezóny natáčelo venku.
  • Nadja je první upírkou, která se stala hlavní postavou ve světě "Co děláme ve stínech". Na panelu na Comic-Conu 2019 tvůrci seriálu Taika Waititi a Jemaine Clement přiznali, že vždy plánovali zahrnout ženské upírky do původního filmu, ale znemožnila jim to logistická výzva: Clement a Waititi museli požádat skupinu svých přátel, aby se stali součástí hereckého obsazení, protože neměli žádný rozpočet. Přestože pozvali několik svých kamarádek, žádná z nich se nedostavila.
  • Kayvan Novak v rozhovoru pro Collider popsal, jak získal roli Nandora. "Byl jsem na konkurzu v Londýně a byla to jen scéna. Na rozpisu bylo napsáno: "Nemusíte nosit tesáky, ale pokud je chcete nosit, tak je noste." A tak jsem se rozhodl, že si je vezmu. Tak jsem si šel koupit tesáky, udělal jsem si vlasy jako Nandor v seriálu a vzal jsem si bílou košili se zapnutým horním knoflíkem."
  • Nandor se letmo zmíní o hraběti Fandangovi, což je odkaz na postavu z předchozí série Matta Berryho Toast of London.
  • Původní znělka "You're Dead" byla vydána v roce 1966. Umělkyní, která ji vydala, je Norma Tanega jako součást svého alba s názvem "Walkin' My Cat Named Dog"; titulní skladba alba se dostala na 22. místo hitparády.
  • Všechny hlavní upíří postavy, kromě Colina Robinsona, nosí na zakázku vyrobené upíří tesáky, které se připínají na zuby. To bylo provedeno proto, aby tradiční protetické tesáky nebránily jejich řeči a výslovnosti slov.