Gekijōban Pocket Monster Best Wishes! Shinsoku no Genosect: Mewtwo Kakusei

60%

Zajímavosti 8

  • Děj filmu se odehrává v New Yorku, kde se nachází Central Park, který slouží jako základna pro Pokemon Hills. Režisér Kunihiko Yuyama chtěl vytvořit kontrast mezi starobylým Genesectem a prostředím, které zahrnuje technologii a civilizaci. Na místa v New Yorku odkazuje i několik dalších míst ve městě. V několika scénách se například objeví oblast vymodelovaná podle náměstí Times Square a Pokémoní centrum, kde Ash, Iris, Cilan a Eric jedí, je vymodelováno podle slavné restaurace Tavern on the Green.
  • Jedná se o poslední film před Gekidžóban Pocket Monsters: Minna no monogatari (2018), který si v dabingu ponechal japonskou zvukovou stopu, což je praxe, která začala v Pokémonovi : Poketto monsutâ: Serebî - Toki wo koeta deai (2001).
  • Když Mewtwo a Red Genesect prolétají částí New Tork City po vzoru Times Square, na některých obrazovkách se odehrává zápas Pokémona Baccer mezi týmy Jubilife Reds a Cianwood Greens, které jsme viděli v prologu hry Gekijôban Poketto Monsutâ: Daiyamondo & Pâru - Gen'ei no hasha Zoroâku (2010)
  • Tento film má nejkratší dobu mezi japonským a anglickým vydáním, a to tři měsíce.
  • Jedná se o pátý film v řadě, ve kterém se Ash a jeho přátelé nesetkávají s týmem Rocket. Oproti jejich krátkému, nicneříkajícímu vystoupení v předchozím filmu se však výrazněji objevují ve filmu, kde se pokoušejí chytit Mewtwoa a Genesecta.
  • Jedná se o jediný film ze série Best Wishes, ve kterém se kromě Meowtha a Ashova Pikachu objevují Pokémoni z generací před generací V.
  • Jedná se o první film od snímku "Gekijô-ban poketto monsutâ: Adobansu jenerêshon pokemon renjâ to umi no ôji manafi" (2006), ve kterém se neobjevil ShôkoNakagawa. Místo toho se objevuje v doprovodném krátkém filmu o Pikachu "Eevee & Friends".
  • Ve filmu se objevuje celkem šest mluvících Pokémonů, což je více než v jakémkoli předchozím filmu. Překonává tak dosavadní rekord pěti mluvících Pokémonů z filmu "Gekidžóban Pocket Monsters: Best Wishes! – Kyurem vs Seikenši Keldeo"(2012).