Achmed Saves America

43%

Zajímavosti 7

  • Když se během Achmedovy "zlaté chvíle" nečekaně objeví Hassan, překvapenému Achmedovi se uvolní zadní kost a hlučně dopadne na jeviště. Kost má trochu tvar varlat; v písni "Rolničky", která se nese ve znamení zimních svátků, Achmed zpívá: "Pořád mi padají koule."
  • Achmedův pouštní skútr a mobilní telefonát od Hassana, Chetův Hummer H2 a Carlova Toyota Prius jsou vtipnými odkazy na Achmedovu "životní historii": (1) V jedné ze dvou "verzí" Achmedova "minulého života" a toho, jak se stal pouhou kostrou s očními bulvami (druhá verze je, že se nechal vyhodit do vzduchu "předčasnou detonací" během sebevražedné bombardovací mise, stejným způsobem, jakým to dělá v tomto filmu, když bezmyšlenkovitě bouchne pěstí do tlačítka detonátoru své bomby, zatímco telefonuje s Hassanem), se údajně "zkostnatěl" při výbuchu způsobeném statickou jiskrou, když zvedal mobilní telefon při tankování svého skútru; (2) Achmedův tvůrce/loutkář Jeff Dunham vlastní řadu neobvyklých vozidel, včetně vozu H2, a; (3) Achmed mluví o tom, že "viděl létající části modrého Priusu", který byl při mohutné explozi u benzinové pumpy vyhozen do vzduchu spolu s Achmedovým skútrem (a Jeff Dunham při rozhovoru s Achmedem během předchozího pořadu opět naznačil, že sám řídí jeden z těchto úsporných modelů).
  • Kevinovo házení hlasem, aby zachránil Achmeda před armádními odstřelovači, a vydávání se za drsného irsko-amerického vojenského generála je zábavným odkazem na profesi břichomluvce Jeffa Dunhama. Kevinova loutka se dokonce jmenuje "Malý Jeff".
  • Předvedl ukázku z představení účastníkům Vent Haven, každoročního srazu břichomluvců v Covingtonu v Kentucky. Je známý jako ConVENTion a Jeff se na něm zdokonaloval ve svém řemesle od svých 14 let. Od té doby se ho účastní každý rok.
  • Achmedovo rozhořčení nad otázkou, zda se mu také líbí postava prasátka z W.T.P., je jazykovou narážkou na židy, muslimy a příslušníky jiných etnik Středního východu, jejichž náboženství zakazuje konzumaci vepřového masa.
  • Když Achmed běží, můžete na krátký okamžik zahlédnout Sweet Daddy Dee. Sweet Daddy Dee je jednou ze starých postav Jeffa Dunhama. Walterův nevrlý zachmuřený obličej je také vidět v popředí davu v čase kolem 40:50, během scény "milovníci teroristů, jděte domů". A o pár vteřin později je vidět i Jose Jalapinio On A Stick, kterého drží v ruce tanečnice s dětmi během scény "GOAAAAAAL!" se sportovci a roztleskávačkami, kterou Achmed a Hussan sledují přes výlohu mexického obchodu.
  • Když Achmed prochází řadou diváků a plácá si s nimi, jeden z příznivců ho osloví "Achmede", nikoli "Claude", přestože se Hussan ještě neobjevil, aby odhalil Achmedovo skutečné jméno.