Trip to Bountiful, The

68%

Zajímavosti 6

  • Při přípravě na roli Carrie Wattsové - původně na broadwayské scéně - navštívila Cicely Tysonová rodné město Hortona Foota Wharton TX a přivezla si malý sáček městské půdy na památku. Také Tysonová - dlouholetá vegetariánka - jedla při přípravě na roli maso, protože chtěla co nejvíce pocítit stejný fyzický pocit jako Carrie, o níž si byla Tysonová jistá, že by maso jedla.
  • Cicely Tysonová byla hlavní hvězdou broadwayské inscenace ''Trip to Bountiful'', která se hrála od dubna do října 2013 ve 189 představeních a jejíž výkon byl v devátém týdnu uvádění hry oceněn cenou Tony. Broadwayská inscenace měla na podzim 2014 šest týdnů přídavek v Los Angeles v divadle Ahmanson Theatre, kde Tysonová opět hrála hlavní roli.
  • Cicely Tysonová, oceněná za svůj jevištní výkon ve filmu "Trip to Bountiful", byla za svůj výkon v odvozeném televizním filmu favorizována na získání "odpovídající" ceny Emmy. Nicméně Jessica Langeová, konkurentka Tysonové v kategorii Emmy za vynikající hlavní ženský herecký výkon v minisérii nebo filmu z roku 2014, by byla oceněna Emmy za film "American Horror Story" (2011).
  • Podle Cicely Tysonové chtěla hrát hlavní roli ve hře ''Trip to Bountiful''. Po třiceti letech, kdy se snažila svého agenta přesvědčit, aby pro ni získal hru Hortona Footeho, kontaktovala Tysonovou "zčistajasna" Footeho dcera Hallie Footeová, která doufala, že Tysonová bude hrát hlavní roli v broadwayském obnovení hry ''Trip to Bountiful'',
  • Cicely Tysonová hrála také matku Blair Underwoodové ve filmu "Rodina matky Flory" (1988).
  • Přestože film vznikl 29 let po filmu "The Trip to Bountiful" (1985), Cicely Tysonová se narodila 19. prosince 1924, tedy necelý měsíc po Geraldine Pageové, která hrála paní Wattsovou ve verzi z roku 1985: 22. listopadu 1924.