Raoul Taburin

61%
Raoul Taburin

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoît Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno… Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora Mikulášových patálií Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)




Recenze: Raoul Taburin

Kinobox.cz
60%

Sempéova próza a ilustrace jsou tak perfektní, že se jim hraný netrikový (a relativně laciný) film prostě nemůže přiblížit. Dopadl asi nejlépe, jak za těchto okolností dopadnout mohl, ale uniká mi, jak mohlo někoho napadnout, že je potřeba ho tímto způsobem natočit. A tu knihu bych si docela rád přečetl celou.


marvan
marvan
616 bodů
7.5
Komiksový film podle M. Sempeho skoro jako prijemny, oddechovy letni film. Taburin, kteremu se podari skoro cely zivot tajit, ze neumi jezdit na kole. Utaji to pred celou rodinou az do jedne osudne chvile...nejen filmv videt, ale i knihu si precist je k tomu dobre.

Dodatečné informace

Původní název:
Raoul Taburin (více)
  • Francie Raoul Taburin
  • Francie Raoul Taburin a un secret
Premiéra v ČR:
4. 6. 2020
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie, Belgie
Ocenění:
Žádná ocenění