Miliardové výkupné

53%
Miliardové výkupné
Plakát traileru

Když po autonehodě dojde oběma jejich rodinám trpělivost, Kyle (Jeremy Sumpter) a Amy (Phoebe Tonkinová) se ocitnou mezi ostatními rozmazlenými, nezvladatelnými syny a dcerami z miliardářských rodin ze všech koutů světa na odlehlém ostrově u skotského pobřeží, kam je jejich frustrovaní rodiče poslali na drsný kurz přežití. Zhýčkaní výrostci tak dostanou poslední příležitost dospět, vzdát se svého lehkomyslného života a konečně za něj přijmout odpovědnost - nebo riskovat, že budou vyděděni. Ostrov však zničehonic přepadne skupina žoldáků, kteří zabijí učitele i hlídače a za propuštění privilegovaných studentů požadují nejvyšší výkupné v historii - MILIARDU DOLARŮ. Když zajatci zjistí, že budou tak jako tak zabiti, jejich tvrdý výcvik jim skýtá jedinou naději, jak nad žoldáky vyzrát a zůstat naživu. (HBO Europe)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Nic než další snímek o problémové mládeži tentokrát zbohatlické, kteří byli posláni na jistý ostrov na převýchovu. A že to nebude rajská zahrada je více než jasné. Zvláště po té, co ostrov přepadne banda s úmyslem jednoho zbohatlického synáčka unést. A důvod k přestřelkám, honičkám a zkrátka boje o život může začít. Snímek nepřináší nic, co by předčilo očekávání. Do příběhu jsou sice vsazeny dva dějové motivy a kupodivu to funguje, ale očekávaná akční eskapáda se rozhodně nekoná. Vizuální stránce napomáhá absence známých tváří, takže alespoň z tohoto hlediska snímek vyznívá přijatelně. Děj je na prvním místě a pak až teprve ta akce. Snímek stojí za zvážení, ale nic ojedinělého se od něj očekávat prostě nedá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Nejdřív jsem si myslel, že to bude nepřiznaný remake Battle Royale. Nakonec se ale z Take Down vyklubalo nefalšované sci-fi, protože jak jinak pojmenovat žánr, ve kterém zhýčkaní teenegři po pár denním pobytu na ostrově, dokáží sejmout komandu profíků se samopaly. Navíc to má fakt nesympatický dabing.

Dodatečné informace

Původní název:
Take Down (více)
  • Velká Británie Miliardové výkupné
  • Velká Británie Take Down
  • Velká Británie Billionaire Ransom
  • Velká Británie Miliardowy okup
  • Velká Británie Milliárdos váltságdíj
  • Velká Británie Ransom games
  • Velká Británie Sequestro na Ilha
  • Velká Británie Η ομηρία
  • Velká Británie Выкуп - миллиард
Premiéra v ČR:
15. 3. 2024
Země původu:
Velká Británie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění