Taeyangeui hooye

81%

Zajímavosti 12

  • Mnoho zahraničních herců, jako jsou děti uprchlíků a gangsteři, bylo obsazeno v Řecku.
  • O Urku, fiktivní zemi, kde se příběh odehrává, se říká, že je to středomořská země, i když nikdy není uvedeno, která část Středomoří to je.
  • Prostřednictvím interakce hlavních hrdinů s místními civilisty se divákovi ukazuje Urk jako jedinečná země. Jazyk, kterým obyvatelé Urku mluví, se zdá být směsicí řečtiny a arabštiny. Během zahájení projektu solární elektrárny korejského lékařského týmu se však objevuje nápis, na němž je vedle korejštiny samostatně uvedena řečtina, arabština a ruština, což naznačuje, že Urk leží někde na Blízkém východě nebo je součástí arabského světa. Reálným protějškem Urku by byla Malta, kde se mluví maltštinou silně ovlivněnou tuniskou arabštinou a italštinou. Další inspirací by mohl být Kypr rozdělený mezi Řeky a Turky, kde od konfliktu mezi Řeckem a Tureckem v 70. letech 20. století trvá dlouhá patová situace mezi Severním Kyprem a vlastním Kyprem. Jazyk a společnost Urku je však bližší Maltě než Kypru.
  • Kim Ji-Won (poručík Yoon Myeong Joo) i Jun Soo Jin (Ri Ye Hwa) hráli ve filmu Dědicové (2013).
  • Potomci slunce byli před vysíláním plně předprodukováni, což je odklon od formátu živého natáčení, který je charakteristický pro většinu korejských dramat.
  • Lokace, která sloužila jako základní tábor společnosti Mowuru, se odehrávala ve vyčerpaném uhelném dole Taebaek Hanbo, zatímco scény se zemětřesením se natáčely převážně v uměleckém dole Samtan. Natáčení probíhalo také v zážitkovém centru Camp Greaves DMZ, které bylo kdysi základním táborem americké armády během korejské války. Natáčení v nemocnici Haesung ve skutečnosti probíhalo v soulské nemocnici svaté Marie.
  • Tento dramatický seriál je první hereckou rolí herce Song Joong-kiho od jeho propuštění z jihokorejské armády 26. května 2015.
  • Natáčení probíhalo v Řecku přibližně měsíc od 28. září 2015. Hlavní hrdinové v podání Song Joong-kiho a Song Hye-Kyo se poprvé setkali v Řecku.
  • Podle místních zpráv Newsis nebyl hlavní herec Song Joong-ki první volbou scénáristů a režisérů jihokorejského seriálového hitu, protože byl považován za příliš štíhlého pro roli hrdinného důstojníka speciálních jednotek. Song byl později obsazen, protože producenti se rozhodli změnit charakter role. V epizodě tvN The List 2016 z 6. června byla odhalena jména čtyř herců, kteří roli odmítli, než byl vybrán Joong-ki. Podle pořadu mezi áčkové herce, kteří roli přijali, patří Won Bin, Zo In-sung, Gong Yoo, Hyun Bin a Kim Woo-bin. Herci se údajně stavěli skepticky k tomu, že budou mít krátké vlasy v armádním stylu. Umělci prý také vyjádřili mírné rozpaky nad ztvárněním role vojáka a nemohli se zavázat předprodukčnímu formátu pořadu.
  • V jedné z epizod se objeví Yoo Ah-in. Song Joong-ki a Yoo Ah-in spolu dříve hráli ve filmu Sungkyunkwan Scandal (2010).
  • Herec Song Joong-ki se při natáčení zranil. Před návratem si musel dát dva týdny pauzu.
  • Song Joong-ki a Song Hye-Kyo, kteří oba ztvárnili hlavní role, se vzali 31. října 2017.