Konec zločinu v Americe

42%
Konec zločinu v Americe

Posledním krokem americké vlády v boji s kriminalitou a terorismem je vysílání signálu, který znemožňuje vědomé páchání trestných činů. Kariérní kriminálník Graham Bricke (Édgar Ramírez), který zatím velké štěstí neměl, se spojí se synem známého gangstera Kevinem Cashem (Michael Pit) a s hackerkou na černém trhu Shelby Dupree (Anna Brewster). Společně podniknou loupež století a zároveň poslední zločin v dějinách Ameriky před vypnutím signálu. (Netflix)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
3.5
Akční komiksové drama bohužel selhávající už na samém začátku. Ano, skutečně se jedná o komiksový film, neboť byl natočen na základě obsáhlého komiksu 'The Last Days of American Crime', který u nás bohužel nevyšel. Snad to komiksovému vydavatelství Crew či BB art napadne. Příběh nahlíží do nedaleké budoucnosti, ve které vláda USA plánuje aktivovat nějaký signál pod názvem ´Americká mírová iniciativa´, mající zastavit veškeré kriminální chování. Takže ve své podstatě podobná myšlenka, jaká byla už ve snímku 'Minority Report' (2002), jen s krapet jinou metodou. A jiný koncept má i příběh, neboť tady se vlastně jedná o další příběh velké loupeže, která se má odehrát dříve, než se onen signál spustí. Ale protože do toho všeho byla vtlačena vehementní kritika současné vlády, jako celek se z toho stal naprostý dějový mišmaš postrádající alespoň nějaký smysl. Čert aby se v tom vyznal. Naprostý ideologický chaos v prezentaci dystopických Spojených států s přísnými hranicemi utápěné v takových neopolitických katastrofách mezi gangstery, že se leckdo snaží z tohoto marasmu zoufale uniknout. Komiks je skutečně obsáhlý a tak byla zřejmě snaha natočit také obsáhlý film. Jenomže když není přirozeně obsáhlý scénář, o nějaké obsáhlosti tak nemůže být řeč. Snímek má sice dva a půl hodinovou stopáž, jenomže plnou zbytečně předlouhých scén vyvolávající dojem o naprosto zbytečném umělém natahování. Dějový vývoj často ztrácí rytmus, čímž se utápí ve snaze něco navnadit. Sex, drogy, násilí. Na správný gangsterský film, ozvláštněný zmíněnou loupeží, vše patřičné, ale v rámci kinematografie jaksi v nepovedeném balení. Netflix ve zběsilém tempu chrlí svým předplatitelům nejrůznější filmy a seriál v tak zběsilém tempu, že je to až na úkor kvality. Chtělo by to už skutečně zabrzdit a lépe nad tvorbou přemýšlet. https://m.media-amazon.com/images/I/51d-YexCahL.jpg
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
4
Tohle je tak dlouhé, že i kdyby to zkrátili o polovinu, bylo by to pořád dlouhé.
Vlastní názor
Vlastní názor
178 bodů
1.5
K tomu není co dodat. Myšlenka filmu je jedna věc, ale nekonečný zásobníky, prostřelený břicha bez postižení funkčnosti těla, výstřely u hlavy bez zranění, střelba z metru a ze samopalu bez trefy, zdrogování, které během vteřiny vyprchá, atd atd. 15% jsem dal za myšlenku, nic víc však ten film nemá.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Days of American Crime (více)
  • USA Konec zločinu v Americe
  • USA The Last Days of American Crime
Premiéra v ČR:
5. 6. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch