Space Cop

50%

Zajímavosti 20

  • Několikrát ve filmu je na Richových slunečních brýlích vidět Crew/Green Screen.
  • Na obálce časopisu Science Business Weekly v Agnonově kanceláři je několik překlepů, včetně neobratné formulace "kovová nová slitina" a dvou nesprávných použití přivlastňovacího slova "its" jako its' a it's v rámci jedné věty.
  • Stěny domu ve scéně domácího sporu jsou zřetelně tvořeny řadou panelů na stěnách, které jsou polepeny papírem. Ačkoli lze namítnout, že manželé mají špatné tapety, přinejmenším jedna část je celá bílá a nepřipomíná sádrokarton.
  • Když Vesmírný policista a Cooper vedou rozhovor s Agnonem v jeho kanceláři, je za všemi herci v záběrech vidět stejná lesklá kovová deska. Bylo to zčásti záměrné, protože Mike a Jay si mysleli, že nedostatek "věcí" v pozadí vypadá poněkud nesmyslně, a tak při natáčení záběru/obráceného záběru desku jednoduše přemístili. V závěrečném záběru Agnona však deska chybí.
  • Když Grigg střílí na přípojky na zdi v kryolaboratoři, vystřelí na jednu z nich, která se okamžitě odpojí. Kamera se střihne jinam, aby viděla přestřelku, ale když se střihne zpět, obě přípojky jsou stále neporušené.
  • Hotel Pfister v Milwaukee skutečně existuje, i když Space Cop vyslovuje jeho název jako "Fister".
  • Zařízení, které Grigg použije k odcizení zlatých hodinek detektiva Coopera, pípá jako receptor naváděcího zařízení na palubní desce Aston Martinu DB5 ve filmu Goldfinger (1964).
  • V závěrečné scéně boje vesmírného policisty proti Griggsovi je herec Rich Evans zcela zjevně nahrazen kaskadérem. V podstatě se jedná o cameo kolegy Lena Kabasinskiho, který je zde uveden jako choreograf boje. Len, který byl pro své příšerné amatérské filmy brzy kultovním oblíbencem štábu Red Letter Media, byl na jejich kanálu na YouTube bez milosti zesměšňován. Přesto souhlasil, že přijde do pořadu na rozhovor, navázal přátelství a od té doby se na kanálu několikrát objevil a prohlásil, že si váží důkladných analýz svých filmů, které mu Red Letter Media pomohly zlepšit se a vyrůst jako tvůrci.
  • Když detektiv Cooper zavěsí telefon, který Cunningham používal, zeptá se důrazně: "Byl to hovor na linku 911?" Cooper byl v roce 1955 kryogenně zmrazen. Pochází z doby před zavedením celostátního čísla tísňového volání 911. Ve Spojených státech se snaha o vytvoření celostátního amerického čísla tísňového volání objevila v roce 1957 a první volání na linku 9-1-1 se uskutečnilo až v roce 1968. Proto je pro Coopera vzrušující funkcí budoucnosti.
  • Reportérka Action News 6 se jmenuje Denise Grabowski. Mohlo by jít o odkaz na předchozí film The Grabowskis (2007) z produkce Red Letter Media.
  • Když vesmírný policista a detektiv Cooper zatýkají Grigga, ani jeden z nich mu neřekne jeho Mirandova práva, protože jeden z nich pochází z minulosti, kdy právo podezřelého být o nich informován ještě nebylo zakotveno v americkém právu, a druhý z dystopické budoucnosti, kde už neexistují.
  • Podle komentáře na Blu-ray bylo speciálního efektu "Agnonova smrt" dosaženo roztavením reklamního kelímku Mace Windu z konce 90. let od Taco Bell.
  • Shodou okolností se na scéně letecké havárie, která se ve filmu odehrává, "pracovalo" 11. září 2001.
  • Scéna s rukojmím na začátku filmu, která končí panenkou s dítětem v hrnci s vařící vodou, je odkazem na film The Grabowskis (2007), další z produkce Red Letter Media.
  • Komiksový kreslíř Freddie E. Williams II se objevuje v epizodní roli ve dvou barových scénách. Nejprve se objeví jako chlápek hrající solitér a v pozadí je vidět, jak si kreslí.
  • Propagační materiály k filmu přetvořily citáty George Lucase ze zákulisních záběrů filmu Star Wars: Epizoda 1 o tom, jak optimisticky očekával, že příběh a postavy budou na plátně fungovat. Původní záběry těchto citátů byly hojně zastoupeny v recenzi The Phantom Menace (2009) společnosti Red Letter Media, aby porovnaly Lucasova očekávání od filmu s tím, jak byl nakonec vnímán.
  • Produkce měla velké problémy se sháněním herců a komparzistů, což vysvětluje, proč několik rolí hrají stejní herci. Tak tomu bylo i při scéně ve striptýzovém klubu, kdy některé z tanečnic, které souhlasily, že se dostaví, nepřišly. Navzdory místním letákům inzerujícím pivo a striptérky zdarma se dostavili pouze čtyři lidé. Po několika neúspěšných konkurzech zachránil den jediný profesionální herec skupiny Jocelyn Ridgely, kterému se podařilo sehnat několik hereckých přátel, aby obsadili důležité role.
  • Prstenec planety na vrcholu centrály vesmírných policistů je vyroben z DVD Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008).
  • Během natáčení scén, v nichž Vesmírný policista a Cooper hledají Grigga, se někdo v sousedství zalekl pohledu na hrubě vyzdobené "policejní auto", které se projíždělo po okolí, a zavolal skutečnou policii s tím, že v autě plném výbušnin jezdí "Arab". Jakmile policie dorazila a zjistila, co se děje, nechala se vyfotit s "bohatým Evansem" a pokračovala v cestě s přátelskou připomínkou, aby si příště opatřila patřičná povolení.
  • Od napsání scénáře až po dokončení postprodukce trvalo natáčení filmu přesně 12 let - přesně tolik, kolik trvalo natáčení Chlapectví (2014), které tvůrci zesměšnili natolik (protože to doslova nemá žádný vliv na kvalitu tohoto filmu, kterou považují za nedostatečnou), že z něj udělali meme.