Vodník

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
1
Úděsná blbost! Nemám slov! Jako rodilá Olomoučanka přemýšlím, jestli to není vůbec znesvěcení tohoto krásného historického města. Samoúčelná fantasmagorie.
Atchyroz
3 399 bodů
8
8/10
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Kompaktní umělecké dílo na poli výtvarné kultury i literární bilance. Takto by měla vypadat souhra příběhu a vizuální koncepce. Jedno bez druhého totiž nelze. Tauš zraje jako víno a dokonce dokázal něco neuvěřitelného - Jarchovského opět vyzdvihl mezi scenáristickou elitu, ze které se pomalu vytrácel. Ono asi záleží, koho Jarchovský zrovna adaptuje. Sýkora jakožto nevyčerpaný autor má stále (na rozdíl od neustále omílaného Petra Šabacha) ve své literární tvorbě co nabídnout. Oceňuji reference na tvorbu Wong Kar-waie a na Twin Peaks.
Kverulant
Kverulant
222 bodů
10
Velké překvapení, super příběh, vymazlený vizuál i zvuková stránka a skvělé obsazení (úplně netypický Václav Neužil). U režiséra Tauše se mi líbí, jak promyšleně obrazem vytváří napětí, atmosféra se dala v posledním díle už skoro krájet a očekávání bylo skoro nesnesitelné :-). S přehledem zatím nejlepší seriál roku. Jestli ČT vykouzlí aspoň jeden takový seriál ročně, tak se snad začnu po letech zase cíleně dívat na TV.