Noc požírá svět

57%

Zajímavosti 5

  • Když Samovi na večírku teče krev z nosu, kape mu na krabici s kazetami. Když však krabici zvedne, krev zmizí.
  • Když se Sam vydá ven, aby se pokusil zachránit zatoulanou kočku, nechává dveře otevřené a ucpává je brokovnicí. Když se vrací a utíká před zombíky, zavře dveře, aniž by musel brokovnici vyndat.
  • Když Sam mluví se zombie uvězněnou ve výtahu, má obvázanou pravou ruku. Ruku si však poraní až ve chvíli, kdy se o několik scén později vydá ven, aby se pokusil zachránit zatoulanou kočku, což naznačuje, že scény byly do filmu vloženy ve špatném pořadí.
  • Většina filmu se odehrává v klínovité budově na rohu pařížského bulváru Saint-Michel a Avenue de l'Observatorie. Všimněte si však, že budova vypadá jinak v počátečním záběru shora dolů, kdy hlavní hrdina běží z jednoho konce střechy na druhý. To proto, že budova ve skutečnosti nemá otevřenou střechu. Střecha v záběru shora dolů byla na skutečnou budovu digitálně překryta. A ostatní scény na střeše byly natočeny na úplně jiné budově. (Ve skutečnosti je také budova mnohem větší, než by se mohlo zdát z digitálního překrytí.)
  • Ve scéně, kdy Sam označí na okně křížkem 28. den, jde možná o narážku na film 28 dní poté (2002) režiséra Dannyho Boyla.