Lynč

44%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Brutální odpad.Další počinek z dílny České televize , jako propagandistický škvár je to snad pro sluničkáře kvalitní příspěvek do multi-culti společnosti kterou se tady mermomocí snaží vytvořit.Otravné a nechutné scénaristické pojetí kdy vytváření fiktivních blábolů je jejich jediným "záslužným" počinem.Herecké obsazení a výkony se nesou ve stejném duchu jako scénář a režie tohoto nechutného paskvilu na rádoby socíální téma.Hnus na který dále nehodlám koukat, bohužel jsem se musel jako koncesionář finančně podílet na jeho tvorbě.Hanba ČT.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
4
Místo sedmi scenáristů a amerického konzultanta to chtělo především schopného dramaturga. Škoda vyplýtvaného potenciálu tolika mladých lidí. Od ČT je sice hezké dávat šanci i neostříleným tvůrcům, ale pokud si jejich podporu představuje zrovna takto, tedy předhodit je "velkému" jménu, které se dobře vyjímá v PR článcích, jinak ale při neznalosti českého jazyka reálií může těžko pomoct zrovna při tvorbě tohoto typu seriálu, to ať raději mladé nepodporuje vůbec... Plusové body snad jen za spoustu neokoukaných herců, případně i za zajímavé obsazení těch okoukanějších (ambivalentní doktor Pavla Kříže, rasistický hnusák Jiřího Dvořáka, za každou cenu smířlivá starostka Barbory Kodetové). Doufám, že se Pavel Anděl, Marsell Bendig nebo třeba Štěpánka Fingerhutová objeví časem v něčem lepším...
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
3.5
Ačkoli seriál ještě neskončil, už dopředu jsem zklamaná i znechucená. Toto se hodně nepovedlo, tlačí to společnost do role rasistů (komu se kdo chtěl zavděčit?) a peníze bylo jistě možné dát na něco jiného. Docela by mě zajímalo, jestli by natočili seriál, kde by to bylo opačně.
hnidopich
334 bodů
0
Cítím z toho jednoznačně rukopis Walkera Texas Rangera, včetně té předvídatelné krimi zápleteky (zlí chlápci něco podezřele vykládají z auta, to tam bylo milionkrát) a zoufale šablonovitých postav. Gratuluju tvůrcům k tomu, že nám předvedli ukázkově jak se nemá psát seriál. P.S. Úkol zněl jasně: ukázat pokrytectví těch, co nadávají na cikány a bojovat proti předsudkům, chápu, až na to, že realita je mnohem složitější a tak nějak nejednoznačnější. Navíc reálné kauzy typy mačetový útok (mimochodem dle soudu pokus o vraždu) či nedávný brutální útok na koupališti v Dubí (to celé začalo tím, že jedno romské dítě začalo topit bílé a jeho matka si dovolila tomu jen nepřihlížet) dávají téhle těžkopádně vykonstruované fikci dost na frak a připomínají nám, co je asi tak statisticky pravděpodobnější, že se stane a kdo by v realitě zlynčoval koho, že. edit: kretén, co dává palce dolů: PRAVDU a FAKTA NEZAKRYJEŠ, IDIOTE.