Days Gone

83%

Zajímavosti 6

  • Z různých střelných zbraní, které lze ve hře použít, je jednou z nich páková brokovnice, kterou lze ovládat při jízdě na motocyklu. Je více než pravděpodobné, že se jedná o odkaz na film Terminátor 2: Soudný den, ve kterém Arnold Schwarzenegger řídí motocykl a používá pákovou brokovnici.
  • V rámci záplaty lze jako nádrž pro Deaconovo kolo použít BB kontejner z filmu Death Stranding (2019).
  • Hra Days Gone byla od svého prvního oznámení v roce 2016 stále ve vývoji, ale její dřívější verze obsahovaly příběhové volby, které mohly změnit děj hry. Například, jak ukazují záběry z hraní z května 2018, původně byla v úvodních misích hry na výběr možnost buď Leona zabít, nebo ho nechat napospas Freakerům, přičemž obě volby měly vliv na Boozerovu morálku, a později, když Boozera zraní Rippeři, byla na výběr možnost vzít si jeho brokovnici, nebo ji nechat u něj, zatímco Deacon půjde najít nějaké lékařské potřeby. během testování hry si vývojáři uvědomili, jak nejen že to nefunguje a hráči to nechápou, ale také to nebylo potřeba. Největší problémy spočívaly v tom, že nejenže by některé volby způsobily, že by Deacon působil nesympaticky, což u této postavy nechtěli, ale také by to způsobilo mnoho přepisování a změn nutných k tomu, aby se původní zamýšlený děj odehrál tak, jak byl napsán a naplánován. Celá funkce "volby" a všechny alternativní možnosti byly vyškrtnuty, takže ve finální hře se Deacon vždy rozhodne správně a podle vývojářů toto rozhodnutí vlastně celou hru ještě vylepšilo. To by mohlo vysvětlovat, proč je v některých cutscénách zvláštní pauza mezi Deaconem a postavami, se kterými mluví, protože právě tam pravděpodobně mohla být provedena některá z dobrých nebo špatných voleb.
  • Hráči se dozvědí o původu infekce.
  • Days Gone není první hereckou rolí Sama Witwera spojenou se zombie apokalypsou. Hrál také zombifikovaného vojáka, kterého Rick Grimes potká v tanku v premiérové epizodě seriálu The Walking Dead. Shodou okolností, nebo možná ne, se tato epizoda jmenuje "Days Gone Bye".
  • Slovo "zombie" se ve hře nikdy neobjeví. Místo toho se nakaženým říká "freakers, swarmers, newts, breakers, runners" atd.