The Phoenix Incident

48%

Zajímavosti 5

  • Film se v názvu a ději točí kolem velké a rozsáhlé série skutečných pozorování UFO pozorovaných nad oblohou Phoenixu v Arizoně (kromě Nevady a Sonory) dne 13. března 1997, které se dostalo do světových zpráv po zveřejnění videa, na němž byla natočena světla pohybující se v noci nad Phoenixem. Zmiňuje se o něm Peter Parker/Spider-Man ve filmu Captain America: Občanská válka (2016).
  • The Phoenix Incident je první interaktivní film, který byl vydán na Apple TV. Obsahuje více než 4 hodiny prodloužených záběrů z tajné virální kampaně filmu.
  • Efekty tvorů a mimozemšťanů ve filmu The Phoenix Incident vytvořil stejný tým VFX, který navrhl draky pro seriál Hra o trůny.
  • Ve filmu Phoenix Incident se objevuje řada špičkových herců z videoherního průmyslu.
  • Během natáčení filmu byli tvůrci kontaktováni americkým ministerstvem spravedlnosti kvůli jedné z virálních webových stránek filmu. Vzhledem k domnělé autenticitě stránky hrozilo ministerstvo spravedlnosti uvězněním a vysokými federálními pokutami, protože se domnívalo, že stránka porušuje podobu ministerstva při hledání pohřešovaných mužů z filmu. Po několika dnech napjatého právního vyjednávání mezi právníky produkce a ministerstvem spravedlnosti byla stránka obnovena a nadále slouží filmu.