Kluci z východu

69%
Kluci z východu
Plakát traileru

Daniel, osamělý podnikatel ve středním věku, osloví na pařížském vlakovém nádraží mladého ukrajinského prostituta Marka a naivně mu dá adresu do svého bytu. Jejich rande však neproběhne podle očekávání, protože do Danielova bytu místo toho vtrhne gang mladých východoevropanů, kteří ukradnou veškeré cennosti i nábytek. Daniel si z události odnese trauma, avšak o několik dnů později dorazí stydlivý Marek, aby naplnil svůj sexuální příslib. A tak začíná jejich křehká tajná romance. Svižná studie sexuality a touhy gayů na pozadí současných problémů s imigrací v dnešní Francii nutí k zamyšlení. (Febiofest)




petr-hnyk
1 542 bodů
8
Festivalová anotace k filmu skutečně nelže. Film, který nutí člověka přemýšlet od své první minuty. Opravdu je pařížské severní nádraží tak nebezpečným územím, které střeží vojáci se samopaly a policisté se odváží jen v pětičlenných hlídkách? A film pokračuje dále a otázek přibývá. Chvílemi je až fyzicky nepříjemné sledovat dění na plátně. Hlavní hrdinové vlastně nejsou ani moc sympatičtí, ale jak bychom na jejich místě reagovali my? Jazyk je dalším důležitým hráčem tohoto filmu a váš pohled na filmu bude záležet na tom, na kolik umíte francouzsky či rusky. Pokud neumíte žádný z těchto jazyků, bude moci opět o to více přemýšlet. Celkově je možné filmu vytýkat, že příliš přehání, že možná příliš tlačí na pilu, ale v tomto směru je naštěstí film vyrovnaný od začátku až do konce...
mil78
384 bodů
4
V úvodu nevěrohodně vykonstruovaného sociálního dramatu (jakési lobotomické variaci na Pretty Woman) movitý Mirek Dušín (o jehož motivaci se po celou dobu filmu nedozvíme nic) pozve naivně na pařížském vlakovém nádraží k sobě domů očividného zloděje a prostituta, člena rusko-ukrajinského gangu. Na smluvenou schůzku do jeho bytu však překvapivě(!) dorazí celá skupina včetně bosse, chlapec se zde zjeví jen v roli diváka. Poté totiž téměř hodinu (!) sledujeme pustošení a okrádání nebohého samaritána.

Dodatečné informace

Původní název:
Eastern Boys (více)
  • Francie Kluci z východu
  • Francie Eastern Boys
  • Francie Agoria ap' ta anatolika
  • Francie Vaikinai is rytu
  • Francie Мальчики с Востока
Země původu:
Francie
Tržby:
0,16 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění