Singularity

36%

Zajímavosti 12

  • Bandité údajně žijí v lese už léta, ale jejich oblečení není obnošené a muži mají pečlivě zastřižené vousy.
  • Když Andrew a Calia uprchnou na Auroru, stroje splní svůj úkol zbavit Zemi lidí, ale i nadále usilují o zničení lidské rasy na jiné planetě, což je v rozporu s jejich původním cílem.
  • V čase 1:12:15 Andrew a Calia narazí na dobře schůdnou a udržovanou cestu v lese, přestože po téměř sto let lesního porostu po ní nechodili a neudržovali ji lidé. Odtud pokračují k dřevěné bráně a plotu, dřevěnému mostu a několika dřevěným stavbám, které by bez lidské údržby shnily už před desítkami let.
  • V čase 1:09 Andrew a Calia narazí na starý buldozer. Plastové potahy sedadel a polštáře z pěnové gumy jsou stále neporušené, přestože měly zůstat už před desítkami let.
  • Je to údajně 97 let, co bylo lidstvo zničeno, čímž skončila potřeba baterií do svítilen. Přesto se zdá, že Calia má nekonečné zásoby baterií pro svou kuši a bateriový "stopař". V příběhu se objevuje i mnoho dalších anachronických prvků, například nedotčený sprchový závěs, funkční petrolejová lucerna, polaroidový fotoaparát s bleskovou žárovkou, vozidla se stále nafouknutými pneumatikami, budovy, z nichž by už dávno měly být hromady trosek, a mnoho dalších předmětů, které by po téměř sto letech zanedbávání už nebyly funkční ani dostupné.
  • V 51:00 se Andrew a Calia dostanou ke zdi, kde si lehnou na slámu, která je zjevně volně poházená, takže musela být rozházená v posledních dnech. Sláma se za pár let rozpadne na prach, přesto je to už 97 let, co byli lidé vyhubeni. Všechna sláma by už dávno zmizela. V pozadí je také dřevěný vůz v téměř bezvadném stavu s ještě nafouknutými gumovými pneumatikami. Vůz by už dávno shnil a pneumatiky by byly sjeté a vybledlé do šedé barvy. A konečně, když Calia o několik minut později odbíhá, proběhne kolem několika čerstvých kulatých balíků slámy, naskládaných u vchodu do chléva.
  • Když oba hrdinové narazí v lese na železniční trať, po které se údajně "60 let nejezdilo", je jasné, že to není pravda. Tak dlouho nepoužívané koleje by byly zcela zrezivělé, ale svršky kolejnic jsou z lesklé oceli, což svědčí o nepřetržitém a relativně nedávném používání.
  • Když je Andrew přivázán ke stromu, je zřejmé, že by mohl uniknout pouhým zvednutím provazů nad hlavu a vysmeknutím rukou z pout na zápěstí. Přesto tam jen sedí, jako by se nemohl hýbat.
  • V čase 1:07:15 Andrew nese Caliu přes obilné pole, které je zralé na sklizeň. Protože roboti obilí nejedí, nebylo by potřeba zemědělství a toto pole by nemělo existovat.
  • Baterie (a pravděpodobně i chemikálie) ve sto let starém instantním fotoaparátu by v tomto okamžiku byly vybité. Také fotografie z "instantního" fotoaparátu se ve skutečnosti nevyvolaly okamžitě, jak je uvedeno na filmu.
  • Calia a Andrew tráví dny a noci (ne-li týdny) putováním lesem, brodí se potoky, prodírají se dešťovou bouří a spí na zemi, ale po celou tu dobu zůstávají jejich oblečení, vlasy i Caliina kuše bez poskvrnky.
  • Singularita vznikla jako nízkorozpočtový sci-fi film Aurora, který se natáčel v roce 2013 v České republice a ve Švýcarsku. John Cusack se na původním natáčení nepodílel. Po letech byly natočeny scény s Cusackem, které byly vloženy do nové produkce, a byly použity rozsáhlé CGI efekty, aby se nový materiál propojil s původním filmem.