Victor Crowley

47%

Zajímavosti 49

  • Jednou z nejčastěji kladených otázek při prohlídce filmu byla ta, zda při scéně s Ortizovým holým zadkem použili dvojníka, a odpověď zní ne. "K Lauřině cti," říká Adam Green, "říkala: 'Mohl jsi ukázat víc,' ale Laura je jako moje sestra a já bych to v žádném případě nedovolil."
  • Let se jmenuje "KWAJ #331" - Kwaj je vlastně přezdívka ostrova (atol Kwajalein), na kterém Kane Hodder vyrůstal v jižním Pacifiku, a 31. 3. má Adam Green narozeniny.
  • Krev není na červeně osvětleném scéně, jakou je interiér letadla po většinu filmu, příliš dobře vidět, takže ji neustále přebarvovali, aby byla lépe vidět.
  • Produkce filmu byla tajná, což znamená, že herci, kteří se účastnili konkurzu, ne vždy věděli, na co se hlásí. Chase Williamson o tom nevěděl, ale na konkurzu Greenovi řekl, jak moc miluje Hatchet. Práci by pravděpodobně dostal tak jako tak.
  • Velmi vážně se mluví o možnosti vytvořit akční figurku Victora Crowleyho.
  • Natáčelo se 11 dní za 400 000 dolarů. Adam Green musel za jeden den natočit až 30 stran.
  • Adam Green zřejmě skutečně napsal knihu I Survivor - napsal skutečnou autobiografii pro Andrewa (Shen).
  • Ztratili jeden natáčecí den, protože se jim propadla podlaha letadla.
  • Williamson během scény smrti utrpěl zranění oka, což možná není překvapivé, protože jeho smrt zahrnuje údery kladivem do očí, ale nebylo to kladivo, co mu ublížilo. Jeho křikem mu skutečně praskla oční céva.
  • Smrt těhotné ženy Casey, která se utopila, byla částečně inspirována tím, že si scenárista a režisér Adam Green uvědomil, že mu "ujela loď", když chtěl mít vlastní děti. Miluji tuto reakci na uvědomění si, že pravděpodobně nikdy nebudete mít vlastní rodinu, ale bez ohledu na její spouštěč scéna funguje jako nejpůsobivější smrt v celé sérii. "Ta smrt mě prostě strašně mrzí."
  • Hlas ve vysílačce letadla, který odpovídá Dillonovi, je ve skutečnosti Kane Hodder.
  • Lara Ortizová je ve filmu Hatchet II (2010) stejnou postavou - na plátně se objeví jen velmi krátce - a pokud bude Hatchet 5, Green říká, že se k této dějové linii vrátí.
  • Odkaz na kapelu " Haddonfield", pocta filmové sérii Halloween.
  • Byl to nápad Parryho Shena, aby si fanoušek opřel obnažený penis o obálku jeho knihy, a herec obsazený do této role byl více než vstřícný. Fanoušci na turné k filmu začali předstírat totéž na autogramiádách po promítání.
  • Film se natáčel jedenáct dní.
  • Tony Todd se objevuje jako jeden z youtuberů, kteří říkají kletbu ve videu na telefonu.
  • Verš "Růže s jiným jménem [by voněla stejně sladce]" je převzat z divadelní hry Romeo a Julie od Williama Shakespeara z roku 1597.
  • Skuteční táborníci během natáčení zavolali policii poté, co uslyšeli hrdelní výkřiky ozývající se v bažině.
  • Adam Green nedovolil hercům, aby se s Viktorem setkali, pokud s ním nejsou ve scéně před kamerou.
  • 15. srpna 2018 vychází doprovodná kniha s názvem I Survivor, "duch", kterou napsali Adam Green a Joe Knetter. Uvedeno, že ji napsal Andrew Yong, jedná se o biografii, kterou Andrew (Parry When) propaguje ve filmu.
  • Tyler Mane - Michael Myers z filmů Roba Zombieho Halloween - hraje v úvodní scéně lovce.
  • Austin (Brian Quinn) a Casey (Tiffany Shepis) jsou pojmenováni po asistentech Adama Greena, Austinu Bosleym a Casey Hempelové, kteří na filmu pracovali.
  • Adam Green napsal roli "Rose" speciálně pro svou kolegyni z filmu Holliston (2012) a skutečnou nejlepší kamarádku Lauru Ortiz. Ačkoli Green označil Ortizovou za svou múzu a oblíbenou komediální herečku, v tomto filmu hrála proti typu. V roli "Rose" ztvárnila nesmírně tvrdou a nebojácnou postavu, na rozdíl od roztomilé, moudře skřehotající "Laury", kterou je známá z filmu Holliston (2012). "Rose" se krátce objevila ve filmu Hatchet II (2010) jako nezletilá čtrnáctiletá dívka, kterou se pornoherec Shapiro (Joel Murray) neúspěšně snažil přimět, aby si vyhrnula tričko pro jeho videokameru.
  • Když si Rose (Laura Ortizová) v hotelovém pokoji prohlíží svou kosmetickou sadu, na zemi vedle ní leží mikina s nápisem "Holliston". Jedná se o odkaz na televizní sitcom Holliston (2012), ve kterém se Ortizová a Adam Green objevili.
  • Dillonova výletní loď se jmenuje "Arwen" podle jorkšírky režiséra Adama Greena.
  • Ve skryté scéně v závěrečných titulcích filmu je ukázáno, že se jedná o let 331 společnosti KWAJ. Slovo "Kwaj" je vidět nebo vysloveno v každém filmu, který Adam Green natáčí s Kanem Hodderem, který vyrostl na ostrově Kwajalein, a Green má narozeniny 31. března, proto "KWAJ let 331".
  • V tomto filmu "Andrew" propaguje svou autobiografii "Já, trosečník", kterou podle svých slov napsal společně s duchovním spisovatelem jménem "Joe Knetter". Joe Knetter je jedním z přátel Adama Greena a autorem několika obskurních hororových románů a sbírek povídek. Ve skutečném životě napsali Green a Joe Knetter knihu "Já, trosečník" a tato kniha bude vydána společně s případným vydáním tohoto filmu na DVD a Blu-ray, takže si fanoušci budou moci přečíst "Andrewovu" autobiografii, z níž je ve filmu vidět a mluví se o ní.
  • V tomto filmu si Kane Hodder počtvrté zahrál Victora Crowleyho. Je také známý tím, že v sérii Pátek třináctého hrál Jasona Voorheese čtyřikrát (pětkrát, pokud počítáme jeho motion-capture výkon ve filmu Pátek třináctého: Hra).
  • Ve scéně podepisování knihy je pes, kterého drží blondýnka, jorkšírka Arwen Adama Greena.
  • Piloty hrají režisér Adam Green a jeho skutečný nejlepší přítel, spoluhráč z Hollistonu, spolumoderátor podcastu Movie Crypt a režisér Joe Lynch.
  • Sabrina (Crystal Joy Brownová) si během ostré hádky v letadle dělá legraci z kapely svého bývalého manžela Andrewa (Parry Shen), která se jmenuje "Haddonfield". Haddonfield je kapela Adama Greena, kterou založil v roce 1998.
  • Podle audiokomentáře byl film natočen převážně v chronologickém pořadí.
  • Na světové premiéře 22. srpna 2017 v Hollywoodu v Kalifornii sklidil film dva potlesky vestoje. První přišel během úvodu Adama Greena, který oznámil, že diváci skutečně uvidí nový film Hatchet, který vznikal v tajnosti poslední dva roky. Druhý přišel na konci filmu.
  • Aby byl název a podrobnosti utajeny, film se během ročního procesu psaní scénáře a předprodukce jmenoval "Arwen's Fancy Dinner". Falešný název byl pak během hlavního natáčení změněn na "Arwenina pomsta", jednoduše proto, že kratší název se snáze vešel na snímací plochu. Arwen je jméno psa scenáristy a režiséra Adama Greena a maskota Greenova týdenního podcastu "The Movie Crypt". Při vzácných příležitostech, kdy je Arwen vybíravá v pojídání večeře, jí Green vezme jídlo z její obvyklé misky a místo toho ho položí na pěkný talíř. Tento trik vždycky zabere, aby Arwen jídlo dojedla. Umělci, kteří pravidelně pracují ve studiu ArieScope, už několik let žertují, že Arwen má "luxusní večeři", když vidí, že místo obvyklého psího nádobí "E.T." nebo "Star Wars" je venku talíř.
  • Ve filmu jsou Chloe (Katie Booth), Alex (Chase Williamson) a Rose (Laura Ortiz) v New Orleans, aby natočili maketu traileru, který, jak doufají, jim pomůže získat finance potřebné k natočení hororu o Victoru Crowleym. Přesně to udělali producenti Adam Green, Sarah Elbert a Will Barratt v roce 2004, aby pomohli získat finance potřebné k natočení filmu Hatchet (2006).
  • Tento film byl představen jako naprosté překvapení pro vyprodané kino plné fanoušků v úterý 22. srpna 2017 v kině Arclight v Hollywoodu v Kalifornii. Diváci byli šokováni a poprvé za celý večer bouřlivě tleskali ve stoje, když Adam Green oznámil, že skutečně uvidí zbrusu nový film Hatchet, který vznikal v tajnosti poslední dva roky. Green podobně překvapivě odhalil svůj film Digging Up the Marrow (2014), o němž se říkalo, že je to "umělecký dokument", dokud se poprvé neodehrál jako překvapení během každoročního festivalu Buttnumbathon Harryho Knowlese v texaském Austinu v prosinci 2013. Zatímco některé první recenze tohoto filmu odkazovaly na film Záhada Blair Witch (2016), (původně nazvaný The Woods) jako na film, který provedl překvapivé odhalení jako první, Greenovi se tento kousek podařil jako prvnímu s filmem Digging Up the Marrow (2014) o dva roky dříve.
  • Píseň, která hraje během závěrečných titulků, je "Hatchet (The Ballad of Victor Crowley)" od skupiny "Ignitor" a má zvláštní význam. Oblíbeným filmem Wese Cravena je Shocker (1989) a jeho oblíbenou písní na soundtracku k filmu Shocker je "Demon Bell (The Ballad of Horace Pinker)" od skupiny Dangerous Toys. Zpěvák a skladatel Jason McMaster (Dangerous Toys a Ignitor) napsal píseň jako dárek pro Greena, který je celoživotním fanouškem Dangerous Toys. Dangerous Toys byla první kapela, se kterou Green vystupoval naživo, a krátce po smrti Wese Cravena Green ve snaze uniknout svému smutku odletěl do San Antonia, aby se podíval na vystoupení kapely na reunionovém koncertu. McMaster si Greena všiml v davu a oba se začali bavit o tom, že jsou fanoušky tvorby toho druhého, o nedávném úmrtí Wese Cravena a o obrovském vlivu, který na Greena v mládí měly filmy Shocker (1989) a Dangerous Toys. Vzhledem k tomu, že Cravenova smrt hrála tak zásadní roli v Greenově návratu k filmu Hatchet, McMaster pro tento film napsal a přispěl znělkou ve stylu Shockera.
  • Hlas holčičky, která v úvodu filmu vysvětluje legendu o Victoru Crowleym, je ve skutečnosti dcera herečky Felisy Roseové Lola.
  • Tento film je nejen prvním filmem Hatchet, jehož kameramanem není Will Barratt, ale také prvním projektem, který Adam Green ve své kariéře natočil bez Barratta jako kameramana. Tito dva spolu v roce 1998 založili společnost ArieScope Pictures a za posledních dvacet let spolu natočili přes tři stovky reklam, sto krátkých filmů a webových seriálů, devět celovečerních filmů, dvě sezóny sitcomu a mnoho dalších projektů. Když Barratt na poslední chvíli nemohl kvůli kolizi v rozvrhu natáčet tento film, Green okamžitě využil služeb kameramana Jana-Michaela Losady. Ačkoli Barratt stále zůstal u filmu jako producent, před chatkou v bažinách je vidět plakát "MISSING" s Barrattovou tváří.
  • Adam Green, velký fanoušek filmu Impractical Jokers (2011), byl tak potěšen, když se dozvěděl, že Brian Quinn je fanouškem filmu Hatchet, že roli "Austina" napsal speciálně pro Quinna.
  • U každého filmu, který Adam Green režíruje, si vždy těsně před začátkem natáčení vyrazí s celým štábem do kina. Tato tradice slouží k tomu, aby se herci každého filmu soustředili na cestu, na kterou se společně vydají. Film, na který jdou, je nepodstatný a většinou ani nepatří do stejného žánru jako film, který budou společně natáčet. Účelem "filmového večera herců" je pouze to, aby všichni společně tiše seděli v kině a připomněli si svou společnou lásku k filmu a to, proč každý z nich dělá to, co dělá za svou kariéru. Kvůli tomuto filmu vzal Green herce na společné promítání filmu Don't Breathe (2016).
  • Victor Crowley je prvním filmem vydaným na VHS v rámci řady Broke Horror Fan Presents, která přináší moderní horory v nostalgickém formátu.
  • Pro herce a herečky, kteří se účastnili konkurzu, byly vytvořeny falešné scény a vedlejší role, které měli předvádět během castingu. Falešné scény a scénky se týkaly postav, které byly uvězněny ve strašidelné pekárně s názvem "Englisby Bakery". Englisby je rodné příjmení herečky ze seriálu Holliston (2012) Adama Greena, Corri English. Herci a herečky, kteří byli nakonec do tohoto filmu obsazeni, nevěděli nic o skutečném filmu, do kterého se účastnili konkurzu, dokud Green každému z nich osobně nezavolal, aby jim nabídl jejich roli a sdělil jim skutečné podrobnosti.
  • Ve skutečnosti je to hlas Kanea Hoddera, který odpovídá Dillonovi, když volá o pomoc z kokpitu. Když Dillon pokračuje ve zkoušení různých frekvencí a hledá pomoc v nouzi, ozve se rozzlobený hlas: "Tohle je soukromá frekvence, drž se od ní dál" a zavěsí.
  • Hlas Victora Crowleyho ve všech filmech Hatchet je především směsicí hlasů herce Kanea Hoddera a režiséra Adama Greena, které jsou smíchány dohromady a ztišeny. Občas jsou k vytvoření Victorova hlasu přimíchány také zvuky zvířat včetně lachtanů, medvědů a lvů. Když byl pro první film vytvořen charakteristický výkřik Victora Crowleyho "Daddy", přidal Adam Green do mixu hlas Kaneova syna Jace (který byl v té době ještě velmi malé dítě). Díky tomu byl duchařský hlas ikonické postavy mimořádně mrazivý, protože když se pozorně zaposloucháte do všech filmů o Hatchetovi, uslyšíte nevinný dětský hlas, který se ozývá ve všech Victorových žalostných výkřicích za otcem mimo obrazovku.
  • Po evropské premiéře 26. srpna 2017 na britském festivalu Frightfest sklidil tento film v Londýně ovace ve stoje. Bylo to teprve podruhé, co film v osmnáctileté historii festivalu sklidil ovace vestoje. Jediný další potlesk ve stoje patřil režisérovi George A. Romerovi, který byl shodou okolností také člověkem, který Greenovi řekl, aby natočil další film Hatchet.
  • Parry Shen si v tomto filmu zahraje počtvrté a naváže na postavu "Andrewa", kterou ztvárnil ve filmu Hatchet III (2013). Shen hrál role bratrů "Seana" ve filmu Hatchet (2006) a "Justina" ve filmu Hatchet II (2010), než se vrátil jako nesouvisející postava jménem "Andrew" ve filmu Hatchet III (2013). Adam Green označil Shena za "opravdového finalistu" své slasherové série a často ho uváděl jako svou "tajnou zbraň" při natáčení filmů, a to díky jeho neuvěřitelné profesionalitě a pracovní morálce, která inspiruje všechny na place kolem něj. Během otázek a odpovědí po hollywoodské premiéře Kane Hodder (Victor Crowley) žertoval, že se mu prostě nedaří Parryho Shena nadobro zabít, ať se snaží sebevíc, v žádném z filmů Hatchet.
  • Momenty, kdy Kristina ukazuje svá ňadra a Linus odhaluje své genitálie Andrewovi během autogramiády v knihkupectví, byly pro všechny digitální/streamové verze filmu upraveny a záběry byly přerámovány tak, aby nahota nebyla vidět. Režisér Adam Green vyjádřil nad tímto rozhodnutím velké zklamání, protože plná frontální mužská nahota byla použita jako komentář k žánrovému subžánru slasheru, kde se vždy objevuje bezdůvodná ženská nahota. V kinoverzi filmu a na všech fyzických nosičích (Blu-Ray a DVD) je scéna v knihkupectví zachována a odehrává se tak, jak ji tvůrce zamýšlel.
  • Adam Green při srdečném úvodu na losangeleské a londýnské premiéře tohoto filmu uvedl, že smrt jeho hrdiny Wese Cravena ho zasáhla tak silně, že ho znovu přivedla k jeho vlastní sérii a přiměla ho uvědomit si, že Hatchet je jedním z jeho největších přínosů žánru. Ačkoli Cravenova smrt vnukla Greenovi myšlenku na návrat k Hatchetovi, byl to jiný jeho hrdina, George A. Romero, který mu výslovně řekl, aby natočil další filmy o Hatchetovi pro fanoušky, což ho utvrdilo v rozhodnutí natočit čtvrtého Hatcheta. Romero zemřel pouhých sedmatřicet dní před překvapivým odhalením tohoto filmu 22. srpna 2017 a Green prohlásil, že tento film by neexistoval, nebýt Romerovy povzbudivé řeči, která ho ujistila, že to, co jako filmař dělá, má význam a je pro žánr potřebné. Na londýnské premiéře 26. srpna 2017 byla na plátně za Greenem vyvěšena fotografie z okamžiku, kdy Romero Greenovi řekl, aby natočil další film Hatchet. Emotivní Green ukázal k nebi a věnoval film Wesu Cravenovi a Georgi A. Romerovi, kteří ho inspirovali k tomu, aby se vůbec pokusil natočit horor. Samotný film má věnování oběma tvůrcům v závěrečných titulcích.