Profesor Marston a dvojí Wonder Woman

70%

Zajímavosti 16

  • V části "Zvláštní poděkování" je "Sugar Coated Bakery Dracut" napsáno chybně jako "Surgar Coated Bakery Dracut".
  • V sekci "Zvláštní poděkování" jsou mimo jiné Shonda Rimesová a Laura Preponová.
  • Christie Marstonová označuje Elizabeth Marstonovou jako Gram a Olive Byrneovou jako Dots.
  • Marston byl psycholog spjatý s modelem D.I.S.C. stylů chování.
  • Christie Marstonová, vnučka Elizabeth a Williama Marstonových, tvrdí, že Olive Byrneová a Elizabeth neměly žádný romantický vztah. Říká, že byly jako sestry a "žádný milostný trojúhelník nikdy ani nenaznačily".
  • Christie Marstonová, vnučka Elizabeth a Williama Marstonových, se proti filmu postavila částečně proto, že režisérka Angela Robinsonová údajně nikdy nemluvila přímo s žádným členem rodiny a chtěla pracovat s vlastní interpretací.
  • Podle režisérky Angely Robinsonové na newyorském Comic Conu 2017 se producenti snažili pozvat vnučku Williama Marstona Christie Marstonovou na soukromé promítání filmu. Christie však veřejně prohlásila, že se o přímý kontakt nepokoušeli, pouze "prostřednictvím jiných stran".
  • Život manželů Marstonových byl již dříve zpracován ve hře "Laso pravdy", kterou v roce 2014 napsal Carson Kreitzer. Postavy Olive Byrneové, Elizabeth Marstonové a Williama Moultona Marstona byly připsány jako "Amazonka", "Manželka" a "Vynálezce". Hra měla premiéru v Marin Theatre Company v San Francisku.
  • Ačkoli je tento film propagován jako "skutečný příběh" Williama Moultona Marstona, Elizabeth Marstonové a Olive Byrneové, většina z nich je spekulativní, protože Marstonovi nikdy nevyprávěli o svém intimním životě. Na newyorském Comic Conu 2017 byla Angela Robinsonová dotázána Travisem Langleyem, přítelem rodiny Marstonových, a řekla, že "mluvila se zdrojem, který řekl, že to je její interpretace, který je studoval, rozhodl se vyprávět příběh jako mou interpretaci příběhu, a já si myslím, že je spousta faktů, které jsou o Marstonových nezpochybnitelné, a mám pocit, že je spousta věcí, které se dají interpretovat. Takže jako filmař jsem se rozhodl, že to bude moje interpretace jejich příběhu."
  • Vnučka Williama Marstona Christie Marstonová veřejně prohlásila, že její rodina "zcela odmítá jakákoli tvrzení uvedená ve filmu a v žádném případě nepodporuje tuto fikci".
  • William Moulton Marston, který je často mylně považován za vynálezce detektoru lži, byl ve skutečnosti vynálezcem manžety na měření systolického krevního tlaku, která je důležitou součástí detektoru lži. Tuto mylnou představu posiluje životopisný snímek "Profesor Marston a zázračné ženy". Vynález polygrafu je vhodnější připsat Johnu Augustu Larsonovi.
  • Velmi blízkou přítelkyní rodiny Marstonových je Lynda Carterová, hvězda filmu Wonder Woman (1975).
  • Ve scéně odehrávající se ve dvacátých letech minulého století profesor Marston říká, že byl "v OSS" během první světové války, ale OSS neexistovala až do roku 1942. Ve dvacátých letech by "v OSS" nemělo žádný význam. V letech 1917-1919 mělo každé vojenské odvětví a několik výkonných ministerstev své vlastní zpravodajské jednotky. Marston mohl být v nějakém ohledu spojen se zpravodajskou službou americké armády.
  • Důležitá scéna na začátku filmu se odehrává ve studentském spolku Radcliffe College. Radcliffe, která byla později začleněna do Harvardovy univerzity, nikdy neměla studentské spolky. Harvard měl bratrstva. Například Theodore Roosevelt byl na Harvardu členem bratrstva. Také např. ve filmu The Social Network se hovoří o židovském bratrstvu na Harvardu.
  • V závěrečných poznámkách k filmu se píše, že sexuální témata z Wonder Woman zmizela po Marstonově smrti a že ztratila své schopnosti, což naznačuje, že k těmto dvěma událostem došlo ve stejnou dobu a že ztráta schopností Wonder Woman byla dlouhodobá. Wonder Woman sice o své schopnosti přišla, ale stalo se tak koncem 60. let a jednalo se o krátké časové období. Závěrečné poznámky také naznačují, že postava byla v podstatě zaniklá, dokud ji Gloria Steinemová nepředstavila v časopise Ms Magazine. Ve skutečnosti byla Wonder Woman po Marstonově smrti stále publikována.
  • William Moulton Marston byl ztvárněn jako špion a v jedné krátké scéně vzpomíná na svou vojenskou službu a na věci, které viděl. Nicméně 22. října 1918, pouhých 20 dní před koncem 1. světové války, obdržel hodnost 2. LT. Byl umístěn ve Fort Oglethorpe GA, Camp Upton NY a Fort Lee VA, než byl 19. května 1919 propuštěn. Navzdory svému ztvárnění ve filmu Marston nikdy neopustil USA a nikdy nezažil válku na vlastní kůži. Zdroj: Harvard's Military Record in the Great War (1921).