Pařížská opera: Sněhurka

?
Pařížská opera: Sněhurka
Plakát traileru

Národní opera v Paříži LIVE uvede 25. dubna Sněhurku, 20. června pak Popelku. V létě budeme moci zhlédnout novou řadu záznamů z festivalu v Aix-en-Provence a přenosy barokních oper. Díky spolupráci s distribuční sítí prenosydokin.cz se budete moci těšit na představení Comédie Française v kině Lucerna – 2. dubna je na programu Mizantrop a v září pak Cyrano z Bergeracu.

Sněhurka
V pradávných dobách se v bájné říši cara Berenděje narodila Sněguročka, plod lásky jarní víly a starého vládce zimy. Žárlivý bůh slunce Yarilo pohrozil, že ji v dospělosti nechá roztát srdce tím, že se Sněguročka zamiluje. Její rodiče se ji snaží uchránit a svěří své dítě sněhu Duchu lesa… Rimskij-Korsakov, který měl k této své opeře velmi úzký vztah a považoval ji za vyzrálé dílo, deset let po jejím vzniku napsal: «Kdo nemá rád Sněhurku vůbec nerozumí ani mé hudbě, ani mně samému.»
Mistrovské dílo slovanské lidové literatury přináší na scénu snovou obraznost vycházející z drsného podnebí. Sněhurce svůj hlas propůjčí Aida Garifullina, hudební vedení a režie pak představí další ruské umělce: mladého dirigenta Mikhaila Tatarnikova a režiséra Dmitrije Černjakova. (Francouzský institut)



Dodatečné informace

Původní název:
La Fille de neige (více)
  • Francie Pařížská opera: Sněhurka
  • Francie La Fille de neige
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění