Psilocybin: Nové porozumění

?
Psilocybin: Nové porozumění
Plakát traileru

Dokumentární film o přelomové metodě terapie, která poskytuje úlevu smrtelně nemocným pacientům díky využití psilocybinu – psychoaktivní látky obsažené v některých druzích hub, jejíž užití vyvolává hluboce spirituální zážitky.

Snímek zkoumá, jak tato sloučenina pomáhá při léčbě úzkosti spojené s terminálním stádiem onemocnění u pacientů s rakovinou a věnuje se významu součinnosti vědy a spirituality v prvních psychedelických výzkumech. Očima nemocných, jejich blízkých, terapeutů a výzkumných pracovníků vysvětluje, jakým způsobem užívání psilocybinu v kontrolovaném prostředí pomáhá ke snížení psychospirituální úzkosti, deprese i fyzické bolesti. Léčba má za cíl pomoci pacientovi i jeho rodině s procesem umírání a přijetím smrti.

Nedávno obnovené psychedelické výzkumy opět upozorňují na schopnost psychoaktivních látek zásadním způsobem měnit naše chápání života a smrti. Jako společnost jsme již věnovali velkou pozornost léčbě rakoviny, ale jen velmi málo léčbě lidské bytosti, která na toto onemocnění umírá. Film nás seznamuje s pacienty a jejich rodinami, kteří se setkávají se smrtí skrze dovednou léčbu člověka jako celku. Pokud se nám podaří naučit se zacházet lépe s umíráním, naučíme se také lépe starat o život. (Bio Oko)



Dodatečné informace

Původní název:
A New Understanding: Science of Psilocybin (více)
  • USA Psilocybin: Nové porozumění
  • USA A New Understanding: Science of Psilocybin
Premiéra v ČR:
13. 1. 2022
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch