The Love Witch

60%

Zajímavosti 4

  • Místo, kam se Elaine nastěhuje, je ve skutečnosti známé jako Bair House. Jedná se o slavný příklad viktoriánské architektury ve stylu královny Anny, zejména díky vchodu s podkovovitým obloukem.
  • Anna Billerová řekla, že si jako hlavní hrdinku vybrala čarodějnici, protože je to tak silný historický trop, pokud jde o ženskou sexualitu, který se předává po tisíciletí. Dodala, že příběhy zakládá na vlastních životních zkušenostech ženy a pak hledá postavy a prostředí, které jsou filmové, kde může použít symboly a obrazy k vyprávění příběhu. Čarodějnice je ideální ikonickou postavou, v níž lze o všech těchto otázkách diskutovat.
  • Jedna z ulic, kterou Elaine projíždí na začátku filmu, je F Street v kalifornské Eurece. Je zde vidět divadlo Eureka Theater a pravoslavný kostel svatého Neviňátka. Zastaví se u historického domu Bair-Stokes House v nedaleké Arcatě v Kalifornii.
  • Elaine předvede Richardovi svůdný tanec, při němž se jí v záchvatu chtíče zakousne do zadku. Ještě než ji kousne, jsou na její pravé hýždi vidět červené stopy po kousnutí z předchozích záběrů.