Začít znovu

67%

Zajímavosti 4

  • Nathalie se prochází po bahnitých pláních podél pláže při odlivu. Při chůzi zřetelně sleduje stopy. Vzhledem k tomu, že bahno bylo předtím pod vodou, musí být stopy z předchozího záběru Isabelle Huppertové, která kráčí po stejné cestě.
  • Jednou ze vzácných raných rolí režisérky Mii Hansen-Løve jako herečky byla role dcery Isabelle Huppert v jedné scéně ve filmu Sentimentální Osudy (2000). Když byla Huppert obsazena, zapomněla, že spolu pracovali téměř před 15 lety.
  • V jedné scéně jde Nathalie (hraje ji Isabelle Huppert) do divadla, kde se hraje film Abbase Kiarostamiho Věrná kopie (2010). Krátce poté Nathalii osloví cizí muž, jako by spolu nějak sdíleli vztah. Shodou okolností se ve filmu Ověřená kopie vztah dvou hlavních postav vyvíjí podobně.
  • Když Mia Hansen-Løve zakládala film na životě své matky, požádala matku, aby scénář schválila, než začala natáčet. Jediná věc, kterou její matka nechala změnit, bylo jméno kočky. V původním scénáři se jmenovala Desdemona, podle kočky, z níž vycházela, ale její matka ji nechala změnit na Pandoru, aby respektovala kočičí soukromí.