Odstřelovač

72%

Zajímavosti 7

  • Příslušníci námořní pěchoty Spojených států amerických si v uniformě NESMÍ strkat ruce do kapes.Je to naučené chování, které jim bylo vštípeno do hlavy během základního výcviku. Seržant. jako Bob Lee by to rozhodně nedělal, protože by dával špatný příklad svým podřízeným.
  • V úvodních titulcích seriálu Odstřelovač (2016) se objevuje nápis "SEMPER FI", což je zkratka pro "Semper Fidelis". Znamená to "vždy věrný" nebo "vždy loajální". Je to heslo americké námořní pěchoty, tedy vojenské složky, v níž Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) sloužil.
  • Mark Wahlberg se na tomto seriálu podílí jako producent. Ten hrál hlavní roli v původním stejnojmenném filmu z roku 2007. Ryan Phillippe a Omar Epps byli obsazeni do rolí hlavního hrdiny Boba Lee Swaggera a protivníka Isaaca Johnsona. I když je Mark Wahlberg starší, jeho nástupce Ryan Phillippe je ve svých 42 letech nejstarším hercem, který si zahrál Boba Lee Swaggera. Marku Wahlbergovi bylo v době natáčení filmu, podle kterého seriál vznikl, 35 let. Dannymu Gloverovi bylo v době natáčení filmu 61 let, zatímco jeho nástupci Omarovi Eppsovi je 43 let, což z něj (Epps) činí nejmladšího herce, který hrál Isaaca Johnsona.
  • V epizodě S1:Ep.6 (Killing Zone) říká Rathford O'Brien Bobu Leeovi: "To je způsob, jakým se používá zbraň, vepřové". Ryan Phillipe si zahrál po boku Benicia Del Tora ve filmu Únosci (2000).
  • Jméno postavy Nick Memphis bylo změněno na Nadine Memphis.
  • Ve 3. epizodě 3. série, když jdou Harris a Bob Lee vyslechnout Colbyho, Harris navrhne, aby zkusili "věc dobrého policisty"... Jako, víte, Simon & Simon? Jako spíš mladšího Simona než staršího Simona." Staršího Simona, o kterém mluví, hrál Gerald McRaney, který v tomto seriálu hraje Reda Bamu staršího.
  • Vousatý muž v obchodě se zbraněmi, který Bobovi pomáhá, je Stephen Hunter, autor knihy "Místo dopadu", podle níž je seriál natočen.