Nemocnice Chicago Med

76%

Zajímavosti 9

  • Brett Schneider, který hraje roli kriminalisty v crossoveru Chicago P.D. a Chicago Fire, jako Patrick Vaughn (20:30 (2014) a Temný den (2014)). Bretta Schneidera později uvidíme jako Nicka Thomase, jehož dítě se léčí na chicagské klinice (Načasování (2016)).
  • Matka postavy Colina Donnella je mrtvá, stejně jako ve filmu Arrow (2012), kde hrál dříve. Jeho postava má v obou seriálech také problémy se svým otcem.
  • Doktorka Natalie Manningová se před vysíláním seriálu původně jmenovala Lilly, jak je jasně vidět na jejím laboratorním plášti na prvních propagačních fotografiích, ale před pilotní epizodou bylo její jméno změněno.
  • S. Epatha Merkersonová je také čtvrtou nejdéle hrající členkou seriálu Dicka Wolfa Zákon a pořádek (1990). V seriálu se objevovala od 4. do 20. série (1993-2010).
  • Laurie Holdenová se v dubnu 2015 objevila v pilotním díle (I Am the Apocalypse (2015)) v roli doktorky Hannah Trambleové a měla v seriálu hrát, ale v srpnu 2015 oznámila, že se v seriálu neobjeví. Producenti uvedli, že její role nebude přeobsazena, ale přidají nové ženské role (pediatra na pohotovosti, vrchní sestru a mladou rezidentku prvního ročníku), a to ještě před začátkem natáčení v září.
  • Sdílí vesmír s dalšími seriály, které vytvořil Dick Wolf: Zákon a pořádek: (1999), Chicago Fire (2012), Chicago P.D. (2014) a Chicago Justice (2017). To znamená, že někdy se postavy seriálu Chicago Med objevují v jeho dalších pořadech a jeho příběh tam pokračuje nebo naopak. Jednou z hlavních postav tohoto seriálu je doktor Will Halstead, který se představil ještě před zadními vrátky pilotního dílu (v seriálu Řekni její pravé jméno (2015), jako bratr Jaye Halsteada z chicagské policie.
  • Patti Murinová, která hraje doktorku Ninu Shoreovou, je vdaná za Colina Donnella, který hraje doktora Connora Rhodese.
  • Všechny názvy epizod v první sezóně obsahují jedno slovo. Všechny názvy ve druhé sezóně mají dvě slova. A všechny názvy ve třetí sezóně mají tři slova. Podobně je tomu u čtvrté až osmé sezóny.
  • Při pokusech o oživení pacienta pomocí stlačování hrudníku je lékaři většinou provádějí příliš rychle (asi pět stlačení za sekundu, zatímco směrnice pro KPR stanoví 100 stlačení za minutu). Rychlé a mělké stlačování neumožňuje dostatečný oběh krve a kyslíku přes srdce až do mozku.