Lichožrouti

57%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1.5
Nechci být nějaký hnidopich,ale ty český animáky jsou na jedno brdo a nestojí. Animace je přinejmenším průměrná a nedivá se na ní dvakrát dobře. Příběh sám o sobě není až tak zlý,přece jen snad každý na zemi řeší problém mizejících ponožek. Těch 86 minut je tak akorát stravitelných a už teď vím,že si to nikdy nepustím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Lichožrouti jsou pecka. Dva gamgy zlodějů ponožek po soebě jdou a je to sranda. Česká animace je jedinečná a je fajn se podívat také na něco jiného nex Pixar atd. I když už v tomto oboru dávno nevévodíme, je fajn se podívat na kvlaitní animák, ve kterém poznáte Prahu. Je to prostě České a kvalitní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ta animace má docela svoje kouzlo, ale popravdě ten děj šel dost mimo mě. Možná by tomu příběhu víc slušel kraťas.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Na českou tvorbu je to slušná práce po všech směrech, ale jednou a dost a jednou za pět let v TV jako křoví. 44%
limeta
limeta
5 179 bodů
8
Je to milé, české a hlavně originální. Výtvarné zpracování a příběh jsou fajn, koneckonců záhada lichých ponožek doma sužuje asi každého z nás, ale celkově děj působí příliš dlouze a k tomu, aby splnil stopáž celovečerního filmu je trochu násilně natažený
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Hezký pokus. Ponožky jsou dobře animované, na rozdíl od zbytku filmu. Otázka je, kolik lidí může dělat český animovaný film vs svět. Určitě odvážný krok! Někdy to blikne, někdy ztratí tempo a celé se to snaží imitovat US styl. Střelba, honičky, stálé pády a úskoky. Problém je ale v dramaturgii, scénáři. Zfetovaný pankáčský gang, kde šéf jede na koksu (pořád si utírá nos a nemá rýmu) okrádá mafiánského bose o ponožky. To je téma na český dětský film? Podle sebe soudím ostatní? Kdo to vymyslel? Proč nikdo nevidí ponožky? Jak ponožky poznají, kdo je nevidí? ... Celou dobu jsem si říkal, proč jeden má jméno po chlastu a druhý má jméno DDR (NDR)? Nějak mi to odvádělo pozornost, nebo skrytá zamaskovaná reklama?
  • hezký pokus o český animovaný film
  • animace ponožek
  • scénář, dramaturgie
  • obsah filmu pro děti
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Z TRL to vypadalo na blbost a tipoval sem další Kozí příběh, ale ono to je koukatelný. Animace je zajímavá, asi většinu lidí odradí, protože to není barevný jako Pixar nebo DW, ale přitom je vidět, že si dali záležet a samotní Lichožrouti jsou pěkní. U filmu jsem se docela bavil, jediný problém mám s těma čtyřma zpívanýma scénama. Nemám rád, když se děj utne a postavy začnou zpívat (u Disneyho filmů prožívám peklo). Jedna píseň má celkem zajímavou melodii a asi by ušla, ale zbytek si po tom týdnu, co sem to viděl ani nevybavím. Bohužel ty zpívané scény zpomalují děj a podle mě by to bez nich bylo lepší.
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
6.5
Upřímně český animovaný filmy se mi moc nelíbí ale Lichožrouti ti byli super. Hezká animace, dobrý nápad. Když řekl bratr,že chce jít na film Lichožrouti tak to se mi fakt nechtělo. Radši bych šel na něco jiného,ale tak jsem si řekl, že to zkusím. A divil jsem se, film mě bavil a ani jsem se chvílemi nenudil. Proto filmu dávám 65%.
king-kurt
king-kurt
1 280 bodů
6
Jedinej dotaz: kterej alkoholik pojmenoval hrdinu jako Tulamůr ( tullamore )? Brutus, feťáci, ale hezká animace, původní nápad s ponožkami super!
Dory28
Dory28
692 bodů
7
Knihy jsem všechny četla, a mám je ráda. Tento film se sice knih moc pevně nedrží, ale i tak to má své kouzlo.
Animace je zajímavá, a k tomuhle příběhů se skvěle hodí, jelikož i knižní ilustrace jsou na tenhle styl. Za mě fajn Český animák.