Mythica: Boj o Darkspore

49%
Mythica: Boj o Darkspore
Mythica: Boj o Darkspore
Ďalšie dobrodružstvá mladej kúzelníčky Marek, ktorá v starodávnom mýtickom svete plnom netvorov, drakov a oblúd vládne nebezpečnými silami čiernej mágie a so svojou družinou dobrodruhov bojuje proti temným silám, ktoré chcú ovládnuť a zotročiť svet. Tentoraz musí odvážna žena poraziť legendárneho černokňažníka Szorloka a jeho vyslanca Kishkumena, ktorý sa s armádou netvorov chce zmocniť cudzej krajiny a rozšíriť v nej hrôzostrašnú nákazu - mor, meniaci všetko živé na nemŕtve. Keď temné sily zavraždia sestru kňažky Teely a zmocnia sa všemocnej relikvie, Marek a jej priatelia čelia novému zlovestnému nepriateľovi, mysterióznemu votrelcovi Kishkumenovi, ktorý sa usiluje získať ich územie pre svojho pána Szorloka. Vyzbrojení len starými mapami, Marek a jej družina musia pretekať s časom, aby predbehli postupujúce hordy nemŕtvych kreatúr, ktoré už zamorili celú krajinu. Ich cieľom je legendárne podzemné mesto, ktoré ich môže ochrániť pred skazou Kishkumenovej armády. Marek má pritom v pätách nájomných lovcov, ktorí ju majú priviesť späť a znova uvrhnúť do otroctva. K Marekinej družine sa pridá nový bojovník, tajomný temný elf Qole. Po dlhom pátraní hlboko v podzemí však zistia, že legendárne podzemné mesto je zničené a vládne v ňom neživý - nemŕtvy drak. Marek, ktorá sa ocitla v pasci medzi drakom a Kishkumenom, musí použiť všetky svoje zručnosti a kúzla čiernej mágie, aby so svojou družinou dokázala poraziť oboch nepriateľov zároveň. Ak sa bojovníkom podarí zastaviť temné sily, získajú späť svoje životy, slobodu a k tomu aj vzácny poklad. (TV JOJ)



squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
0.5
Tohle je naprostá ptákovina. Fakt hrozná. Je to peklo v, kterém trůní Kevin Sorbo. Všechny postavy jsou naprostý idioti. Navíc mají kostými díky, kterým vypadají jako parta cosplayerů co vyrazila na ComicCon. Vážně vypadají jako kluci z Teorie třesku, když se fotili ve startrekovských kostýmech. A opravdu tomu nepomůže ani scéna připomínající znásilnění chrochtající zombie gorilou.
vaclav-pilnik
217 bodů
5
Bylo to o něco lepší než první díl, ale klidně to mohlo být kratší. Třeba o ty scény, které nejsou moc dobré, pak by to těch 90 minut mělo a vůbec by to nevadilo - verze kterou mám já má asi 104 minut bez titulků. Některé dialogy a scénky jsou dost nezvládnuté. Poslední bitva je taková nepřehledná ale spíš kvůli kameře než že by to bylo schválně a taky není moc zajímavá. Kamera je vůbec taková zvláštní. Kameraman hodně postavy scanuje od nohou až po poslední chlup na hlavě a často jako by ani nevěděl co má točit. Vůbec ty nohy jsou tom často, asi je na foot fetish nebo co. No a stejně jako v prvním díle. Celou dobu tam hraje hudba s píšťalkama, bubínkama, dudama atd. a pak na pár místech do toho najednou začne vřeštět elektrická kytara, která se do toho vůbec nehodí. Asi od toho člověka co tam na to hraje nutně potřebovali peníze, nebo si to nějak nedokážu vysvětlit. Některé herce by možná bylo lepší vyměnit. Třeba Nicola Posener, je to sice kočka ale to je tak jediné co je na ní dobré. Hlavní hrdinka by mohla také hrát líp, ale možná je to taky tím kdo ty lidi řídí, protože zrovna u ní se mi zdá že má celkem zajímavou mimiku, ale prostě jí nepoužívá tak dobře jak by mohla. Takhle byl jeden z nejlepších herců ve filmu Sorbo a to říká vše. I ty další věci jsou takové že by se dali využít lépe, protože tam jsou buď tak nějak nekontrolovatelně na divných místech, že to skoro vypadá že nechali herce ať si před kamerou dělají co chtějí, pak to tak nějak sestříhali do použitelné formy a dali to k doladění hluchému zvukaři. Abych nepsal jen o negativech, jsou tady kupodivu i světlé stránky. Například Sorbo který mi snad poprvé svým projevem nepřipomínal Herkulese. Možná je to tím že je tam jen chvíli, cca 5 minut za celý film. Zřejmě se Sorbo dá brát jen v malých dávkách. Celkově se dá říct, že oproti prvnímu dílu je znát pokrok, zvlášť první cca hodina je docela dobrá. Kvalita filmu se tak vyšplhala již někam k průměru, který se dá jednou vydržet bez toho, aby divák pomýšlel na lobotomii nebo sebevraždu.
  • je to lepší než první díl.
  • Sorbo stále nehraje jako Herkules a navíc je tam jen chvíli
  • asi 2 nebo 3 opravdu špatné scény které ve filmu vlastně vůbec nemuseli být
  • je to zbytečně dlouhé
  • splašený hluchý zvukař
  • místy opilý kameraman ujetý na nohy
  • zřejmě režisér který neumí pracovat s tím co má k dispozici

Dodatečné informace

Původní název:
Mythica: The Darkspore (více)
  • USA Mythica: Boj o Darkspore
  • USA Mythica: The Darkspore
Premiéra v ČR:
10. 4. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mythica: Boj o Darkspore


Předplatná

Powered byJustWatch