Sedmilhářky

83%

Zajímavosti 32

  • Alexander Skarsgard a Denis O'Hare hráli upíry v seriálu True Blood: Pravá krev (2008).
  • Meryl Streepová spolupracovala s otcem i synem Stellanem Skarsgårdem a Alexanderem Skarsgårdem. V tomto seriálu hraje Alexandrovu matku a ve filmu Mamma Mia (2008) hraje "bývalou" Stellanovu lásku (její postavy v mládí).
  • Laura Dernová, Meryl Streepová a Kathryn Newtonová hrály v adaptacích knihy Louisy May Alcottové "Malé ženy". Laura Dernová a Meryl Streepová si zahrály ve filmu Malé ženy (2019), a to v roli Marmee Marchové a tety Marchové. Kathryn Newtonová hrála Amy Marchovou v minisérii Malé ženy (2017).
  • "Avenue Q", divadelní představení, na kterém Madeline pracuje (a které se snaží prosadit navzdory námitkám komunity), je skutečný muzikál, a jak je popsáno v představení, skutečně se hraje s loutkami. Skutečná "Avenue Q" se na Broadwayi hrála velmi úspěšně (v letech 2003 až 2009) a v roce 2004 získala takzvanou "trojkorunu" cen Tony (nejlepší muzikál, nejlepší kniha k muzikálu a nejlepší původní hudba). V roce 2009 se newyorská inscenace přesunula do mimobroadwayského divadla New World Stages, kde se (od srpna 2017) hraje dodnes. Přestože představení obsahuje loutky, nikdy nebylo určeno dětem, takže vzhledem ke všem oceněním, uznání kritiky a finančnímu úspěchu, které muzikál v průběhu let získal, mají být Renatiny námitky v kontextu "Velkých malých lží" vnímány jako neopodstatněné a pomstychtivé.
  • V knize se Perry a Celeste jmenují White, nikoli Wright. To bylo pro minisérii změněno, pravděpodobně proto, že Perry White je jméno šéfredaktora Daily Planet v sérii "Superman".
  • Vousy pro svou postavu navrhl Adam Scott.
  • Larry Sullivan a David Monahan tvoří pár i ve skutečném životě a mají spolu jedno dítě. Dříve hráli manželský pár stejného pohlaví v reklamě na Campbellovu polévku.
  • Autorka románu Liane Moriarty navrhla do role Jane Rose Byrneovou.
  • Most, který se objevuje v úvodu filmu a někdy i v jeho průběhu, je Bixby Bridge, který se nachází dvacet mil jižně od Monterey na Pacific Coast Highway. Byl také použit v úvodu filmu Clinta Eastwooda Zahrajte mi "Misty"(1971), který se rovněž odehrává v Monterey.
  • V románové předloze je Perry (Alexander Skarsgård), manžel Celesty, popisován jako fyzicky podobný Tomu Cruisovi: "Ženy se vždycky líbily Perrymu. Byl to ten Tom Cruise, úsměv s bílými zuby a způsob, jakým jim věnoval plnou pozornost" (s. 81). V této adaptaci hraje Celeste Nicole Kidmanová, která byla ve svém skutečném životě v letech 1990-2001 provdána za Toma Cruise.
  • Nicole Kidmanová nosila v této minisérii paruku po celou dobu své role (Celeste). V rozhovoru pro New York Magazine v březnu 2017 Darby Campová (dětská herečka, která hrála Chloe Mackenzieovou) řekla: "Práce s Nicole Kidmanovou byla opravdu zábavná. Byla velmi milá a příjemná. Jednou nechala všechny děti, aby si jí vlezly na klín, a v seriálu měla paruku a říká: 'Kluci, nechcete si hrát s mojí parukou nebo tak něco? Tak jsme všichni zkoušeli její paruku a hráli si s ní. Máma na to: "Polož tu Nicole Kidmanovou. Nedotýkejte se Nicole Kidmanové."
  • Ze všech domů, v nichž hlavní postavy bydlí, se na poloostrově Monterey nachází pouze přímořské sídlo Celesty a Perryho. Zbytek lokací se nachází v Malibu, Calabasas a Pasadeně. Téměř všechny interiéry se natáčely na zvukových scénách v Los Angeles.
  • Shailene Woodleyová v rozhovoru v roce 2020 řekla, že se jí nelíbí práce s koordinátorem intimity (role vyvolaná hnutím #MeToo, kdy je najat někdo, kdo pomáhá zajistit hercovo bezpečí a pohodlí během milostné scény) v tomto seriálu ani v žádné jiné produkci. Řekla, že chápe, že je to přínos pro herce, kteří mají pocit, že se nemohou chránit, ale pro ni je dost špatné, že ji při natáčení sexuálních scén hlídá běžný štáb, takže přidat dalšího člověka, jehož jediným úkolem je sledovat každý její pohyb během natáčení, může být příliš. Podle ní je povinností režiséra zeptat se: "Co vám vyhovuje? Jaké jsou vaše hranice?" Zároveň řekla, že je dost silná na to, aby řekla "ne", pokud jí to není příjemné.
  • Reese Witherspoon osobně oslovila svého bývalého spolupracovníka Jeana-Marca Valléeho, aby mu nabídla projekt, když se jednalo pouze o samostatnou minisérii. V době, kdy mu zavolala, se produkce řítila k datu zahájení, aniž by byl k ní připojen režisér. Vallée naskočil na palubu, aby režíroval pouze dvě epizody, ale nakonec režíroval celou první sezónu a přistoupil k ní jako k jednomu dlouhému filmu.
  • Dvě dcery Nicole Kidmanové a Keitha Urbana, Sunday Rose Kidmanová-Urbanová a Faith Margaret Kidmanová-Urbanová, se v pořadu objevily jako kompars.
  • Původně byl zamýšlen jako celovečerní film, ale pak se z něj stala minisérie. Po uznání kritiků, úspěchu v soutěžích, snaze HBO oslovit ženské publikum a touze herců znovu spolupracovat se dlouhé měsíce hovořilo o pokračování, které bylo oficiálně oznámeno v prosinci 2017. Autorka původního románu Liane Moriarty napsala osnovu nového příběhu a David E. Kelley ji adaptoval do podoby scénáře.
  • Soundtrack se umístil na prvním místě v žebříčku soundtracků iTunes a na druhém místě v žebříčku nejlepších alb iTunes v USA. V červnu 2017 byl soundtrack oficiálně vydán na CD a v červenci téhož roku následovalo vydání na dvojnásobném vinylu. Ten obsahuje nové písně, včetně jedné od režiséra seriálu Jeana-Marca Vallée. Na soundtracku se objevuje také členka hereckého obsazení Zoë Kravitzův první oficiální singl, interpretace Elvisovy písně "Don't".
  • Seriál se natáčí v Monterey, Pacific Grove, Pebble Beach, Carmel Highlands a Sierra Madre v Kalifornii.
  • Původní objednávka na první sérii byla 8 epizod, ale když je David E. Kelley psal, uvědomil si, že 7 je dost, a tak se zeptal HBO a ta mu vyhověla.
  • Zatímco Madeline pomáhá své dceři s projektem rodokmenu, některé z obrázků na stole jsou fotografie rodiny Reese Witherspoonové.
  • Natáčení první série trvalo pět měsíců. Štáb natáčel čtyři stránky denně, stejně jako celovečerní film. Režisér Jean-Marc Vallée přistupoval k "Velkým malým lžím" jako k divadelnímu filmu, když pětiměsíční natáčení rozdělil na dvě části a natáčel 88 dní.
  • První sezóna dokončila celou jednu knihu. Reese Witherspoon potvrdila, že 2. série vychází z krátké novely, kterou napsala spisovatelka Liane Moriarty. Novela byla napsána právě proto, aby zmapovala směr, kterým se postavy budou ubírat v další sezóně. Novela nebude publikována.
  • Bruna Papandrea je produkční partnerkou Reese Witherspoonové a přítelkyní Nicole Kidmanové z dětství. Díky ní se obě nad projektem spojily. Poté, co Kidmanovou oslovila s nabídkou románu, Kidmanová si knihu přes noc přečetla a později odjela do Austrálie, aby si sedla s autorkou Liane Moriartyovou a získala na knihu práva. Obdržela ji o osmačtyřicet hodin později.
  • Zoë Kravitz konkrétně dostala za celou druhou sezónu údajně 3 miliony dolarů, což je téměř 800% navýšení jejího dosavadního platu.
  • Nicole Kidmanová a Reese Witherspoonová si za jednu epizodu pokračování seriálu vydělají po milionu dolarů. To je výrazný nárůst oproti údajnému rozmezí 250 000 až 350 000 dolarů, které dvojice vydělala za epizodu v první sezóně. To bylo jen za jejich herecké výkony
  • Reese Witherspoon kvůli práci na první sérii odstoupila z filmu Zmenšování (2017) a Nicole Kidman odmítla roli ve filmu Wonder Woman (2017).
  • Reese Witherspoonová a Nicole Kidmanová jsou rovněž producentkami pořadu. Práva na knižní adaptaci získaly ve spolupráci svých filmových společností Pacific Standard a Blossom Films.
  • Postava Meryl Streepové byla napsána s ohledem na ni. Liane Moriarty pojmenovala postavu podle skutečného jména Streepové, Mary Louise.
  • Názvy epizod pocházejí buď z názvů písní, nebo z jejich veršů.
  • Shailene Woodleyová vážně uvažovala o tom, že s herectvím skončí, a rok odmítala scénáře, než se jí do cesty připletl tento a ona se do postavy Jane zamilovala. V rozhodnutí přijmout roli ji utvrdil povzbudivý telefonát od její kamarádky a kolegyně Laury Dern.
  • Alexander Skarsgård uvedl, že terapeutická sezení mezi Perrym a Celeste byla natočena bez zkoušek, což ocenil, protože on a Nicole Kidmanová podle toho zažívali skutečné napětí a rozpaky, když museli ve scéně číst emoce toho druhého.
  • HBO získala práva na tento seriál v nabídkové válce proti Netflixu.