Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

76%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Odvážná Vaiana má v rukávu dva trumfy. Tím prvním je nááádherná animace a tím druhým bylo obsazení The Rocka,který filmu dokáže vytvořit neuvěřitelnou reklamu díky sociálním sítí. Příběh je velmi zábavný a je v něm spousta povedených hudebních čísel. Za mne naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný animák u kterého mi ani nevadilo muzikálové pojetí. Dobrá animace ze které Disney čerpá dodnes ( např. Encanto ). Příběh je mýtický, zajímavý a celé to má velmi rychlý spád se špetkou humoru. Hlavní hrdinka sympatická.. dobrý animák pro malé i velké.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Kdyby to byla jediná disneyovka, co kdy vznikla, byl bych nadšený a unesený, ale ona není, žejo. A jako taková nenabízí dost nového, prostě jen sází na svá klišé a jistoty. A já nemůžu nezívat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Animace parádní, záporák docela "temný" (na dětský animák), jenže na druhou stranu ZASE protivné písníčky (aspoň teda v cz znění) a značně vyčpělý děj, kterým jsem se většinu času dost pronudil. Disney to umí o dost líp.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Na jednu stranu vynikající druhá polovina, která pod návalem vtipných hlášek a vizuálních nápadů ohledně přitažlivé exotické mytologie přináší přesně to, co jsem od začátku očekával. Na druhou stranu ale šíleně nudná první půle, která kupní klišé na klišé, zbytečné zahlcení otravnými písničkami a nepřekvapivý šablonovitý průběh. Bavil jsem se a s postavami mi bylo dobře (hlavní hrdinka je navíc jednoznačně číslo jedna v žebříčku nejkrásnějších animovaných postav), ale vzhledem k příběhově promakaným skvostům jako V hlavě nebo Zootropolis je tohle přeci jenom slabina, byť vizuálně opravdu mega opojná a originální. Natvrdlá slepice je ale naprosto boží...
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Obecně nemám rád filmy, kde se zpívá. A ještě víc nemám rád filmy, kde se zpívá i když to není vůbec potřeba a standardní dialogy či vyprávění a posun děje jsou praktikovány právě zpěvěm. Osobně mi to hodně kazí dojem a zážitek z celého filmu. Toto je přesně ten případ. Děj moc hezký, originální, zajímavý. Příjemné postavy s krásnou animací a namluvením, ale ty songy jsou faaaakt otravný!
roque
roque
2 923 bodů
8
Další animovaná pohádka, která ani dospělého neurazí. Moc se mi líbily písničky, jsou takové poutavé. Animace a triky super. Triky s vodou se mi také moc líbily. :)
  • úžasná muzika
  • vtipný kohout
  • oddechovka
  • Mauiho fyzická hřmotná postava nepřirozená
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Po dlouhé době opravdu skvělý Disneyho animák. Neříkám, Coco byl fajn, ale tohle mě uchvátilo daleko více. Vaiana je opravdu sympatická (ne)princezna, kterou doprovází přiblblý kohout, jehož potíže člověka vážně pobaví. Rock si zde zahrál více méně svou klasickou mačo postavu, která se s Vaianou skvěle doplňuje. Mystická Havaj je opravdu skvělé místo pro animovaný příběh, opravdu jsem si liboval v příšerkách, s nimiž se tvůrci vytasili. Prvních několik minut má snímek slabší a chvíli trvá, než se Vaiana opravdu vydá na moře a začne své dobrodružství. Už je to dlouho, co mi písničky v animáku nevadily, možná je to i tím domorodým podkresem, který jim dodává exotický nádech. 80%
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10