Scream Queens

72%

Zajímavosti 33

  • Aaron Rhodes a Austin Rhodes, kteří hrají Rogera a Dodgera, jsou bratři, bratrská dvojčata.
  • C. U. R. E. znamená Caregivers United in Restorative Etiology (sezóna 2)
  • Matka Billie Lourdové, Carrie Fisherová, hrála v roce 2009 v hororovém slasheru Sesterstvo nemilosrdných (2009), který se rovněž zaměřoval na sesterstvo terorizované vrahem.
  • David Henrie dostal nabídku na roli "Petea", ale odmítl ji, aby mohl hrát ve filmu Policajt ze sámošky 2 (2015). Roli obsadil Diego Boneta.
  • Abigail Breslinové bylo v době natáčení 19 let, takže byla jedinou skutečnou teenagerkou v seriálu, protože všem bylo mezi dvacítkou a třicítkou. Stejně jako Jamie Lee Curtis při natáčení Halloweenu (1978), Curtis bylo při natáčení hororu 19 let a byla jedinou teenagerkou na place, protože jejím hereckým kolegům už bylo přes dvacet. Společná podobnost obou hereček.
  • První série seriálu pojednává o sérii vražd, které se odehrávají 20 let po zločinu. Jamie Lee Curtis, známá svou rolí ve filmu Halloween (1978), si zahrála ve filmu Halloween: H20 (1998), který se odehrává 20 let po původních vraždách Michaela Myerse. Seriál také zrcadlí první dva filmy Halloween podle ročních období. První sezóna se točí kolem domu a okolí jako ve filmu Halloween (1978). Druhá sezóna se odehrává 30 let po zločinu v nemocnici jako Halloween 2 (1982).
  • Ve filmu Vřískot (1996) je Jamie Lee Curtisová zmíněna mnohokrát. Postava Randy ji nazývá "královnou křiku" hororů. Curtisová nyní hraje v tomto seriálu s názvem Scream Queens (2015).
  • Emma Roberts, Billie Lourd, Abigail Breslin, Lea Michele, Keke Palmer, Jamie Lee Curtis, Niecy Nash a Glen Powell si zopakovali své role ve druhé sezóně.
  • Na TCA (Asociace televizních kritiků) 15. ledna 2016 byl seriál obnoven pro druhou sezónu.
  • Do role Wese Gardnera byl obsazen Joe Manganiello, ale kvůli termínům musel od natáčení odstoupit. Nahradil ho Oliver Hudson.
  • Ve scéně, kdy se Chad (Glen Powell) a Boone (Nick Jonas) baví o natáčení filmu o populárním klukovi, který chodí s neoblíbenou dívkou, aby ji udělal populární, je odkaz na film Taková normální holka (1999).
  • Sídlo použité pro scény v domě sesterstva je stejné jako ve filmu Whodunnit? (2013) a Marriage Boot Camp: Bridezillas (2013).
  • V roce 1995 Carrie Fisherová v britské televizi v rozhovoru o své kariéře hovořila o tom, že její výchova jako dcery dvou filmových hvězd jí poskytla zázemí, s nímž se může ztotožnit jen málokdo: "Jsem tedy sama. Měla jsem takový zvláštní, exotický, vzácný život. Jediný člověk, který se s tím může ztotožnit, je Jamie Lee Curtis. Tak co - budeme se jednou týdně scházet a probírat všechny tyhle věci? "Jo, můj otec byl taky sukničkář a feťák! Páni!" Jamie Lee Curtisová i Fisherova dcera Billie Lourdová nyní pravidelně účinkují v seriálu Scream Queens (2015).
  • Do role Petea byl původně obsazen herec Julian Morris, ale z projektu odešel ještě před natáčením scén. Roli nakonec dostal Diego Boneta. Oba herci si zahráli v seriálu Prolhané krásky (2010) a oba měli něco společného se Spencer Hastings, kterou hraje Troian Bellisario.
  • V 1. sérii se objevily tyto královny křiku: Abigail Breslin, Jamie Lee Curtis a Emma Roberts. Jamie Lee byla kdysi známá jako "profesionální oběť" díky svým ikonickým rolím v klasických hororech 80. let. Původním plánem Ryana Murphyho bylo obsadit do každé následující série jednu ikonickou Královnu křiku (odtud název) a ve 2. sérii chtěl Sarah Michelle Gellarovou, ta však roli odmítla, protože odešla do důchodu a věnuje se výchově rodiny. Jeho další volbou byla Sigourney Weaverová, ale ta nebyla k dispozici, a tak se místo ní rozhodl pro Kirstie Alleyovou jako další Královnu výkřiků, která je známá především díky roli v seriálu Na zdraví (1982), ale objevila se také ve filmu Městečko prokletých (1995).
  • Emma Roberts, Keke Palmer a Ariana Grande začaly svou kariéru v televizních pořadech Nickelodeon. Robertsová hrála hlavní roli v seriálu Neslavná (2004), Palmerová byla hvězdou seriálu True Jacksonová (2008) a Grandeová hrála ve V jako Victoria (2010) a jeho Sam & Cat (2013). Bylo to poprvé, co si spolu zahrály na obrazovce.
  • Sídlo, které slouží jako dům sesterstva, je stejné jako newyorské apartmá Blair Waldorf (Leighton Meester) v seriálu Super drbna (2007).
  • Ryan Murphy a Brad Falchuk začali o seriálu přemýšlet při psaní postavy Madison pro Emmu Roberts v seriálu American Horror Story (2011): Coven. Proto byla role Chanel Oberlin napsána pro ni.
  • Ryan Murphy prozradil, že třetí série seriálu Scream Queens by se mohla dočkat restartu.
  • Emma Roberts, Skyler Samuels a Lea Michele spolupracují s Ryanem Murphym již podruhé. Robertsová a Samuelsová s Murphym spolupracovaly na seriálu American Horror Story (2011) a Micheleová byla hlavní hvězdou seriálu Glee (2009).
  • Spolek vystupující v pořadu Kappa Kappa Tau se původně jmenoval Kappa Nu Tau a jeho zkratka KNT je vidět na prvních upoutávkách na pořad. Název byl změněn kvůli tomu, že někteří diváci považovali tuto zkratku za dvojsmysl, a propagační videa KNT byla následně nahrazena videi se zkratkou KKT.
  • Přestože hraje nováčka, je Lea Michele o deset let starší než její kolegyně Abigail Breslin, s níž si zahrála už ve filmu Šťastný Nový rok (2011).
  • Ryan Murphy je často uplácen herci, aby jim řekl, kdo je vrah, což nikdy nefunguje.
  • Když jdou Pete (Diego Boneta) a Grace (Skyler Samuels) za bývalým členem Kappy, řeknou, že jsou oblečeni jako Matthew McConaughey a Kate Hudson. Katein skutečný bratr Oliver Hudson hraje Graceina otce.
  • Hlavní hrdinka Chanel Oberlinová (Emma Robertsová) je inspirována Rebeccou Martinsonovou z Marylandské univerzity, autorkou invektivního e-mailu z roku 2013.
  • Scream Queens (2015) je popisován jako Smrtící atrakce (1988), Protivný sprostý holky (2004) a Pátek třináctého (1980). Podobně jako ve filmu Smrtící atrakce (1988), kde se všechny tři nejoblíbenější dívky na škole jmenují Heather, má i vůdkyně spolku Chanel Oberlinová (v podání Emmy Robertsové) své přisluhovačky a je tak sebestředná, že jim říká prostě Chanel #2, Chanel #3 a Chanel #5. Chanel Oberlinová tvrdí, že Chanel #4 dostala meningitidu a zemřela ještě před začátkem seriálu.
  • Značná část hlavních herců jsou děti (a/nebo jinak spřízněné s) dříve známých hollywoodských hvězd. Jamie Lee Curtisová (Dean Munsch) je dcerou Tonyho Curtise a Janet Leighové (sama se stala hororovou ikonou díky roli ve filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960)). Emma Roberts (Chanel) je dcerou Erica Robertse a neteří Julie Roberts. Oliver Hudson (Wes Gardner) je synem Goldie Hawnové. Billie Lourd je dcerou Carrie Fisher a vnučkou Debbie Reynolds a Eddieho Fishera.
  • Emma Roberts, známá díky roli Jill Roberts ve filmu Vřískot 4 (2011) a předchozí spolupráci s Ryanem Murphym v seriálu American Horror Story (2011), byla první a jedinou volbou pro ztvárnění hlavní postavy Chanel Oberlin.
  • Herečky se musely naučit chodit v určité formaci, aby postavám vtiskly správný tón. Spolutvůrce Ryan Murphy jim vždycky říkal, aby při chůzi poslouchaly v hlavě hudbu. Herci si také museli nacvičovat křik.
  • Chanel (Emma Robertsová) několikrát odkazuje na dospívající detektivku Nancy Drewovou. Sama Robertsová hrála Drewovou ve filmu Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu (2007).
  • Ryan Murphy neměl v úmyslu natáčet seriál bez Jamie Lee Curtisové. Prohlásil, že je její fanoušek a a snažil se s ní pracovat už léta, takže pro ni výslovně napsal materiál, který chtěl vidět, jak prostě žije, jak je neuctivá a zábavná a mocná, velká a panovačná. Když se s ním a výkonným producentem Bradem Falchukem Curtisová sešla kvůli možnému účinkování v seriálu, Murphy jí řekl: "'Když do toho nepůjdeš, tak ten seriál dělat nebudeme." A tak se Curtisová rozhodla, že se do toho pustí. Trvalo jí den, než si to rozmyslela, a nakonec se zavázala ještě předtím, než viděla scénář.
  • Matkou Billie Lourdové je Carrie Fisherová, která hrála princeznu Leiu ve filmech Star Wars. Postava Billie je často vidět s klapkami na uších - je to pocta slavnému účesu její matky ve filmu. Také v závěrečné epizodě první série má Chanel č. 3 vlasy v klasickém účesu "Leia".
  • Jamie Lee Curtisová měla v ruce připínáček a mačkala ho, aby se při vtipných scénách nesmála a nezničila záběry.