Harbinger Down

46%

Zajímavosti 12

  • (asi ve 20. minutě) Ronelle se zeptá, jestli má někdo mobilní spojení, na což Sadie odpoví: "To je ta bouřka." Možná by to Ronelle nevěděla, ale Sadie, která zná cestování po moři, by věděla, že uprostřed oceánu se mobilního signálu nedovoláte, ať už je bouře nebo ne.
  • (Souřadnice v úvodní scéně, 58.122 N -178.603 W, nejsou na polárním kruhu, ale jižně od něj v Beringově moři.
  • Vesmírná loď je objevena pod vodou díky červenému blikajícímu světlu (které bliká i poté, co je kapsle přemístěna do nákladového prostoru lodi). Žádný bateriový/žárovkový světelný systém z roku 1982, zejména na lodi určené k průletu Měsícem, by nemohl fungovat více než 30 let po havárii. (LED diody v té době existovaly, ale nebyly ještě dostatečně výkonné, aby se daly použít jako osvětlení, spíše se používaly jako indikátory na kalkulačkách a jiných elektronických zařízeních).
  • (asi ve 12. minutě) Když posádka lodi The Harbinger krátce po začátku filmu zvedne "objekt", tvrdí, že je uzavřen ve "starém ledu" (kvůli viditelné modré barvě). V důsledku stlačení v průběhu mnoha stovek/tisíců let "novějším ledem", který se na něm vytvořil, by tomu tak skutečně bylo. Nicméně podle úvodní sekvence se dotyčný objekt/letadlo zřítilo v roce 1982, a je nepravděpodobné, že by tam bylo dostatečně dlouho na to, aby se vytvořil potřebný led a došlo k jeho stlačení, které by mu dodalo modrou barvu.
  • (cca 27 min) "I can see Alaska from this house" je hláška ze skeče Saturday Night Live (1975), v němž Tina Feyová ztvárnila Sarah Palinovou. Palinová byla partnerkou Johna McCaina v amerických prezidentských volbách v roce 2008.
  • (cca 39 minut) Ve filmu Johna Carpentera Věc (1982) se Childs ptá na "voodoo sh*t", jakmile je jasné, že je mezi nimi monstrum. V tomto filmu se Dock také ptá na "voodoo sh*t" krátce poté, co se posádce odhalí monstrum.
  • (asi ve 14. minutě) Když posádka poprvé objeví plavidlo a zkoumá jeho vnitřek, Graff se ptá: "Je tam nějaký člověk, nebo co?". Přesně tuto větu pronesl doktor Copper ve filmu Johna Carpentera Věc (1982).
  • V pozadí jsou vidět slavní potápějící se ptáci ze série Vetřelec. Alec Gillis a Tom Woodruff Jr. pracovali na filmech Vetřelec (kromě prvního) se Stanem Winstonem. A po Stanově smrti je převzali jako hlavní tvůrci vizuálních efektů.
  • Na začátku filmu je uvedeno datum 25. června 1982, což bylo datum premiéry filmu Johna Carpentera Věc (1982).
  • (asi v 10. minutě) Když jde Sadie na palubu s mikrofonem pro zpěv velryb. Kufřík, který otevře, aby z něj získala zařízení, je označen LV-426. Jedná se o odkaz na planetu z filmu Vetřelci (1986), ve kterém hrál Lance Henriksen.
  • Počítač Chess Wizard použitý ve filmu Johna Carpentera Věc (1982) je vidět v několika scénách.
  • V roce 2010 byla společnost Amalgamated Dynamics (ADI) najata na vytvoření praktických efektů příšer pro film Věc: Počátek (2011). K velkému zděšení společnosti ADI však studio nechalo většinu jejich práce digitálně nahradit CGI pro finální verzi filmu. V reakci na to společnost ADI využila Kickstarter k financování tohoto filmu Harbinger Down, který obsahuje výhradně praktické efekty příšer vytvořené pomocí animatroniky, protetického make-upu, stop motion a miniaturních efektů. V tomto filmu nejsou žádné počítačem animované příšery.