Papírová města

62%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Snímek nabízí trochu toho a trochu tamtoho,ale ve výsledku je i přes mysteriózní nádech zcela obyčejnou podívanou,kterou nezachrání ani zatraceně Hot Cara Delevingne. Tohle hledání jedné ztracené dívky mne moc nebavilo a stále jsem od toho očekával něco víc než jsem v závěru dostal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
8
´Aby jste se našli, musíte se nejdříve ztratit.´ Snímek vypráví příběh o hledání sebe sama, opravdové lásky a přátelství. Je tak vhodnější především pro mladé diváky, kteří by se mohli s postavami i ztotožnit. Příběh obsahuje vše patřičné, co ze snímků ze středoškolského prostředí známe. Kromě na dnešní dobu tradičního fekálního humoru. Dějově se jede na vážnější struně, avšak v lehkosti a snadné uchopitelnosti myšlenky. Hledání vlastního pocitu a poznání té pravé krásy života se nese celým dějstvím v zájmu svého sebevědomí a představám. Příběh vytváří atmosféru, která má v sobě něco pohádkového a zasněného. Byť se nejedná o komedii, je snímek v jádru svěží zábavný a příjemně odpočinkový.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Docela originální teen drama, hlavně teda tím jak dokáže přecházet z jednoho žánru do druhého a vůbec to nepůsobí rušivě. Co ale v těhle filmech o hledání smyslu života apod. potřebuju asi nejvíc, jsou pořádní a sympatičtí herci. Tady se mi to prostě všechno úplně nesešlo, ale i tak jde o dost lepší film než jakým byla první "Greenovka".
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Papírová města nejsou romancí o umírání, a jelikož jí natočil chytrý filmař nabízí zajímavý příběh, který několikrát v průběhu sledování mění pravidla hry, aby došla do nečekaného, přesto logického a jediného správného závěru. Jestliže jsem u filmu Hvězdy nám nepřály ocenil herce a kýčovitý příběh, který jsme už viděli tisíckrát, jež však až do své poslední třetiny slušně fungoval, pak snímek Papírová města si u mě udržel pozornost až do konce. Mladí herci jsou přirození a dobře vybraní a vše zkrátka dobře šlape. Určitě si vzpomenete na ceněné snímky pro teenagery Johna Hughese z osmdesátých let, ke kterým má tento film asi nejblíž a řekl bych, že si z nich bere to nejlepší. Jistě je to střední proud, hlavní hrdinové nejsou z dysfunkčních rodin a neumírají na špinavých záchodcích v centru města s jehlou zabodnutou do žíly, ale z řemeslného hlediska vše funguje jak má a cílové publikum tento film jistě osloví.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Poměrná slušná teen záležitost, jenž naštěstí na rozdíl od Hvězdy nám nepřály si nehraje na vyděračskou romanci, ale staví na první místo spíše přátelství, které je hlavním poselstvím, i když se to na první pohled nezdá. P. S. Hlavní OneKsicht modelka tam naštěstí je minimálně.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Příjemná teenagerská komedie a trochu filozofování pro třicátníky ;-)
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
6
Neodradí, ale ani nenadchne. Jako milovnice Greenových knížek, jsem se na film samozřejmě podívala, abych měla srovnání. Knížka je prostě knížka, do filmu tak krásné metafory neproniknou. Není to film pro každého, ale myslím že náctiletým se bude líbit (hlavně to není jen pitomá romanťárna).
Jose26
115 bodů
1.5
Papírová sračka.
Mikita
Mikita
71 bodů
8.5
Tohle asi nebude biják, co táhne do kin davy, což je možná docela škoda, protože tahle vtipná z části road movie by si pozornost jistě zasloužila. Možná je problém v tom, že nevíte, jak to lidem popsat, jak je nalákat. Sama teď nevím, jak vám vše zpropagovat, jak zdůvodnit to vysoké hodnocení. Nečetla jsem předlohu (zatím jsem v první třetině), což je myslím spíše ku prospěchu. Je až milé překvapení, jak film vybočuje z klasických teenagerovských filmů, i když v sobě má stále stejné prvky. Dokonale jsem se vžila do příběhu, omládla jsem a s partou přátel řešila znovu první lásky, toužila po dobrodružství a hledala něco, co mě udělá šťastnou už dnes. Nejvíc mě ale baví to idealizování lidí kolem sebe, film je dokonalou ukázkou toho, jak si můžeme do svých idolů zobrazovat svá vlastní přání. Realita je často tak jiná. Občas prostě vidíme jen to, co sami chceme. Doporučuju jako letní jednohudbku pro zasmání, možná trochu k zadumání, ale pravdou je, že to je z prostředí střední školy, takže pozor na cílovou skupinu.