Muži, ženy a děti

69%

Zajímavosti 10

  • Při zadávání úkolu o 11. září učitel říká, že "kromě útoku na Pearl Harbor je to jediný případ, kdy cizí síly zaútočily na území USA". To je nesprávné. I kdybyste nepočítali revoluční válku, stále tu máte válku z roku 1812, kdy Spojené státy napadli Britové a vypálili Bílý dům a Washington.
  • V 18. minutě filmu vypravěč říká: "27. září 2013, po 36 letech cestování vesmírem, sonda Voyager konečně opustila naši sluneční soustavu a vstoupila do neprobádaných oblastí." Ve skutečnosti NASA 12. září téhož roku potvrdila, že Voyager I opustil heliosféru, ale ve skutečnosti se tak stalo 25. srpna 2012. Vypravěč pak pokračuje: "Ale ne dříve, než pořídil tuto fotografii Země ze vzdálenosti 3,7 miliardy kilometrů.". I když je to přísně vzato pravda, fotografie "bleděmodré tečky" byla pořízena 14. února 1990 - tedy o více než 23 let dříve, než naznačuje vyprávění, a krátce poté byly kamery Voyageru trvale deaktivovány, aby se ušetřila elektrická energie pro zbývající vědecké přístroje na palubě.
  • Guild Wars nemají měsíční předplatné, takže Timův otec nemohl nic zrušit zavoláním do společnosti vydávající jeho kreditní kartu.
  • Ve filmu hrají dva držitelé Oscara: Emma Thompson a J.K. Simmons a jeden nominovaný na Oscara: Timothée Chalamet.
  • Ansel Elgort (Tim Mooney) a Timothée Chalamet (Danny Vance) spolu navštěvovali LaGuardia High School (newyorská umělecká škola). Měli stejné učitele a hráli ve stejném basketbalovém týmu.
  • Když Patricia Beltmeyerová (Jennifer Garnerová) sleduje svou dceru na mobilním telefonu a vytáhne mapu, je poloha její dcery bleděmodrá tečka. To ještě více podtrhuje bleděmodrou teorii, že na ničem z toho dlouhodobě nezáleží.
  • Cameron Diazová dostala nabídku na roli Donny Clintové.
  • Filmový debut Timothého Chalameta (Danny Vance).
  • Scénárista, producent a režisér Jason Reitman měl pocit, že velká část hereckých výkonů v tomto filmu je založena na reakcích na textové zprávy, chaty a fotografie, takže použití fiktivních obrazovek bez textu by nebylo dostačující. Produkční tým musel vytvořit velmi realisticky vypadající verze populárních webových stránek, a to na vlastním přísně kontrolovaném softwaru, se kterým mohli herci a herečky komunikovat v reálném čase. Podle Reitmana vynaložili "na vytvoření digitálního světa stejný rozpočet jako na vytvoření světa fyzického. Lidé vědí, jak vypadá Facebook, lépe než hotelová hala, zíráte na něj celý den, takže to muselo být přesvědčivé."
  • Tento film měl v amerických kinech premiéru 1. října 2014. Do 30. října byl stažen ze všech amerických kin a na domácím trhu vydělal méně než jeden milion dolarů.