Les Revenants

80%
Les Revenants
Les Revenants
Francouzský seriál podle stejnojmenného filmu se odehrává v malém horském městečku, které obrátí vzhůru nohama návrat místních obyvatel, kteří dosud byli považováni za mrtvé. I přes to, že mnoho z nich zemřelo již o několik let dříve, se tito duchové zjeví v lidské formě. Nejsou starší ani o jeden den a navíc si nejsou vůbec vědomi faktu, že jsou po smrti.  Postupně se snaží vrátit se ke svým životům či začít od znovu, ale brzy si uvědomí, že pravděpodobně nejsou jediní, kdo se dostal zpět mezi živé. V městečku se začnou stávat záhadné vraždy, jenž se nápadně podobají práci sériového vraha, který zde v minulosti řádil...




Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Od začátku mě chytla atmosféra a to tajemno, které je ještě umocněné nádhernou a fascinující muzikou. Začal jsem soucítit s postavami a jak jsem si nějaké oblíbil, tak jsem jiné začal nesnášet. Od začátku mě srala Camille, která mi byla nesympatická a celá divná, ale to nemění nic na tom, že její postava byla napsaná úžasně a k ní se pomalu ale jistě přidal i ten dementní policajt, kterej dělal pořád jen problémy. Na druhou stranu jsem tam měl své oblíbence, kteří byli i největší záhadou a jejich příběhy mě vtáhly hned do sebe a já jen čekal co dalšího se o nich dozvím. Největším překvapením byl určitě Victor ( Swann Nambotin ) kterej hraje malýho divnýho kluka, který nemluví a vlastně skoro do konce nevíte co je zač a kde se tam vůbec vzal. Dalším oblíbencem byl Simon ( Pierre Perrier ), který měl nejzajímavější příběh a jeho smrt byla taky záhadou. Na začátku seriálu mě sralo, že jsem netušil vlastně vůbec nic a vždy ten pocit ještě umocnila scéna před začátkem titulků, která se odehrává před několika lety, vždy podle smrti osoby o které díl je, ale potom jsem se do toho dostal a celé to začalo pasovat. Od začátku do konce naprosto úžasný, tajemný thriller (rozhodně né horor, to tam přidal zase nějakej vocas), který mě vtáhl od začátku do děje a nepustil mě až do konečných titulků. Doufám, že bude co nejdříve další série a vůbec se nedivím, že byl seriál nominovaný na několik cen a dokonce vyhrál Emmy.
retos
90 bodů
9
Francouzská seriálová pecka, jenž také získala nominaci na Emmy. A to zcela po právu. Adaptace stejnojmenného filmu z roku 2004 vypráví o návratu mrtvých mezi živé. Hororové téma natočené ne úplně čistě hororovým stylem. Jedná se o tzv. demografický určený typ seriality, kdy je makrosvět omezen na určité území (zde dokonce je to doslovné - postavy se nemohou dostat pryč z onoho místa). V tomto případě se nacházíme v horském městečku, nad kterém se tyčí vodní přehrada. Seriál sází na pomalejší tempo a mrazivou atmosféru, při které dostanete příjemnou husí kůži. Tvůrci se zaměřují především na postavy, jejich jednání a osudy. Seriál sestává (respektive první řada) z osmi dílů, jenž jsou po většinu věnované jednomu z hlavních hrdinů (jednotlivé epizody také nesou jejich jména). Postupně odkrýváme jejich minulost. Ne ale všechny postavy jsou vztahově propojené. Jen některé pojí relační vztahy. Vše je natočeno stylem, jenž na sebe nestrhává pozornost, čímž se divák může zaměřit pouze na dění v městečku. Kriticky příznivě přijatý počin ukazuje, že k filmovému zážitku není zapotřebí velkorozpočtové akce, ale ,,stačí" mít vynikající scénář, jenž pokládá mnoho otázek, ale mnoho z nich nezodpovídá. K tomu ještě přičtěte úžasný hudební doprovod a pro mě Les Revants znamená jeden z nejlepších seriálových děl posledních let.

Dodatečné informace

Původní název:
Les Revenants (více)
  • Francie Les Revenants
  • Francie Gengångare
  • Francie Gjengangerne
  • Francie Kuolleista palanneet
  • Francie Les Revenants - Quando ritornano
  • Francie Powracający
  • Francie Rebound
  • Francie The Returned
  • Francie Visszajárók
  • Francie Znovuzrozeni
  • Francie Αυτοί που επιστρέφουν
  • Francie На зов скорби
  • Francie Поверненi
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění