Rudá jako rubín

64%
Rudá jako rubín
Rudá jako rubín
Film je o Gwendolyn Shepherdové. Společně s mamkou, bratrem Nickem, se sestrou Caroline (která je na internátní škole), pratetou Maddie, tetou Glendou, sestřenicí Charlotte a babičkou (které všichni říkají lady Arista) bydlí na londýnském předměstí. Se svou nejlepší kamarádkou Leslií studuje na saint-lennoxské střední škole. Jediná divná věc v jejím životě je, že může vidět mrtvé. Jednou se Gwen zamotá hlava a ocitne se ve známé ulici, ale téměř před sto lety. Ze začátku si myslela , že se někde stala chyba, protože původně měla mít „časocestovací gen“ (gen, který se předává z generace na generaci a lidé, kteří ho vlastní mohou cestovat do minulosti) její namyšlená sestřenice Charlotte, která se již od 6 let učí jezdit na koni, šermovat a tančit gavotu. Když skočí časem potřetí, Leslie ji donutí, aby to řekla mamce. Ta ji odvezla do Temple, které je sídlem velice starého tajného řádu. Seznámí se s milým velmistrem lože panem Georgem, děsivým doktorem Jakem Whitem, milým Falkem de Villiersem a s druhým žijícím cestovatelem Gideonem de Villiersem. Ze začátku ji byl nesympatický, ale poté co ho lépe poznala se do něj zamilovala. Od pana George zjistí, že aby mohla kontrolovaně cestovat časem, je potřeba chronograf a že ke každému z dvanácti cestovatelů je přidělen jeden kámen (Gwen je rubín a Gideon je diamant). Cílem této lože je odhalení „tajemství v tajemství“. Každý cestovatel času je obdařen „magií“. Gwen pochopí, že její magie spočívá v dovednosti vidět a mluvit s duchy a démony.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Snímek přináší příběh o uzavřeném okruhu lidí se zvláštní strukturou DNA, která jim umožňuje cestovat zpět v čase. Natočeno je to na základě prvního dílu knižní trilogie a jedná se o filmové dílo, které si nehraje na velkolepost a masovní speciální efekty, jaká jsou známá z produkce Hollywoodu. A to může mnohé diváky již rozmazlené CGI efekty odradit. Jenomže tohle je film evropský, tedy stavěný zcela jinak. Tady jde hlavně o příběh, který je pochopitelně volně dle knihy, neboť přesný převod do filmu není nikdy možný. Film je dobrodružný, zábavný a v jistém smyslu hravý. Je to i ukázka toho, že lze natočit vkusný fantasy příběh pro mládež daleko jednodušeji a hlavně levněji. Jenomže Hollywood je prostě Hollywood a tak není divu, že tento snímek není široce tak znám.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Četla jsem knižní předlohu od Kerstin Gierové a do té jsem se strašně moc zamilovala. Samozřejmě kniha je kniha, ale film také nebyl vůbec špatný. Chybělo v něm pár scén, ale asi kdybychom chtěli vše jak bylo v knize, tak by film musel mít alespoň tři až čtyři hodiny.

Dodatečné informace

Původní název:
Rubinrot (více)
  • Německo Rudá jako rubín
  • Německo Rubinrot
  • Německo Czerwień rubinu
  • Německo Rouge rubis
  • Německo Rubí
  • Německo Rubínovo červená
  • Německo Ruby, la última viajera del tiempo
  • Německo Ruby Red
  • Německo Yakut Kirmizi
  • Německo Рубиненочервено
  • Německo Таймлес: Рубiнова книга
  • Německo Таймлесс. Рубиновая книга
Premiéra v ČR:
11. 4. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
Německo
Tržby:
5,52 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rudá jako rubín


Předplatná

Powered byJustWatch