Kajínek

62%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Hare77
Hare77
2 051 bodů
6
Reklamní kampaň, žaloba před uvedením filmu ? Viz. článek :Čeká tvůrce Kajínka žaloba?
sek
427 bodů
5
Kajínek není ani dobrý, ani špatný film. Po neúnosně dlouhém a rozpačitém začátku následují scény buď jalově kýčovité (zamilované chichotání Boguslawa Lindy a Táni Vilhelmové je k nepřežití) nebo jen obyčejně nudné (nic se nikam neposouvá). Pak se na chvíli zdá, že film chytil dech, ale sráží ho neschopnost kamery a střihu udržet delší a pevnější záběr tak, aby podpořil nějakou emoci. Navíc fetišistické záběry chození po vězeňských či jiných chodbách brzy začnou otravovat. Opravdu akčních scén je ve filmu překvapivě málo a konec tak nějak upadne. Ačkoliv je ve filmu spousta kvalitních herců, dobrých hereckých výkonů tu moc není. Lavroněnko jako by neměl co hrát, Táňa se zuby nehty pere s postavou, která se zmítá ode zdi ke zdi a od ničeho k ničemu, Vladimír Dlouhý si s neodolatelnou rozkoší užívá českého kmotra, Michal Dlouhý se ze své postavy navzdory plochému scénáři snaží vydolovat hloubku a docela se mu to daří, Boguslaw Linda je smutnou karikaturou sama sebe (díky děsnému dabingu?)... Jak říkám - ani ryba, ani rak, stačilo vidět jednou.
bene
110 bodů
10
Český akční film, to byl doposud protimluv. Kajínek je konečně film, za který se netřeba stydět, ani litovat peněz za vstupenku.
taver
39 bodů
2
nejhorší český film všech dob :/
UMĚLEC
UMĚLEC
38 bodů
10
Výborný příběh k zamyšlení jak to ve skutečnosti vlastně bylo...i když se to snad nikdy nedozvíme...Všichni herci podali úchvatné podání svých postav...Podle mě je v tom to příběhu hodně otázek které asi už nebudou zodpovězeny. Ale nějaká pravda na tom určitě bude když Petrovi Jáklovi kvůli tomuto snímku vyhrožovali.
NIKOLAS2610
NIKOLAS2610
10 bodů
film se mi líbí,jde tam minuta po minutě nejlepší je jak je zabije v tom autě dost drsný i ty erotické scény ale to patří k filmu tak to má být
Pawlla
6 bodů
10
Moc jsem o případě J.Kájinka nevěděla, přiblížil mi to až tento film a sama nevím proč, ale hodně mě zaujal, z mého pohledu luxusní film a super obsazení, sem z toho oprabdu nadšená, pane Jákle GRATULUJI.
pichlos
5 bodů
Není to tak zlé jak už se dočítám,za návštěvu kina to stojí.....!!!
jiřina.L
5 bodů
Zase po dlouhé době český film, který se mi moc líbil -nenudila jsem se ani chvilku.Buď jsem byla napjatá nebo se mi chtělo brečet, rozhodně ten film vyvolává emoce.Skvělí herci,zejména odporáka hrající vladimír Dlouhý.Super.