Red Hill

59%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Velmi zajímavý western, kriminálka s doslova horrorovou atmosférou sice má určité znaky, že ho režíroval začínající filmař, ale zase má tolik výborných záběrů a celých scén, že naprosto chápu, že byl Hughesův talent rozpoznán Sylvesterem Stallonem, který jej angažoval jako režiséra třetích Postradatelných. Film je to temný, od začátku hraje s divákem hru, na co se to vlastně dívám a rozuzlení přinese hodně nečekanou katarzi. Příjemný přehlédnutý thriller.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
4.5
Pomsta chutná i za studena aneb kterak jeden uprchlý vězeň vyrazil přes Austrálii do svého rodného zapadákova, aby tam odpravil, sám jsa nezničitelný, všechny místní mužské obyvatele, kteří ho kdysi dostali do basy za něco, co nespáchal on, ale oni. Do toho jeden zrovna přistěhovalý mladý čestný policajt a jeden obrovský panter, jehož význam v tomto snímku jsem moc nepochopila, ale byl tam.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
4
Banální příběh o pomstě a chladnokrevném zabijákovi, kterého netrefí nikdo, ale on trefí každého. Pro splynutí s tímhle filmem je potřeba pořádná dávka sentimentu. Mě to ale minulo. Místo dojetí jsem obracel oči v sloup nad tím kýčovitým patosem. Jo, třeba před 15 lety to mohlo fungovat podobně jako takoví jednodušší Nesmiřitelní nebo nějaká jiná pocta westernům. Ale dneska je to nuda. To už raději koukněte na film "Kde sní zelení mravenci" od Wernera Herzoga. Ten si s podobným tématem poradil mnohem lépe. Žánrově se to sice nedá srovnávat, ale je o lepší zábava - už proto, že při tom mozek nepřepíná do úsporného režimu.