Seabiscuit

75%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tento film je velmi sympatický, milý a opravdu odpočinkový... nicméně žádný velký zážitek nepřináší. Příběhy velmi oblíbených zvířat, jako jsou koně, nebo třeba psi vždy osloví spoustu diváků. Zpracování slušné, hezká stabilní kamera a na pohodový film celkem zběsilý střih. Dobrá podívaná.
avenis
avenis
8 151 bodů
5
Nemusím být jockey, abych poznala, že herecké máchání rukama před obličejem, že jako vyjíždím koně, je úplně blbě. Počáteční zkratkovité sekvence a skoky v čase mě uváděly do zmatku. No ale když jsem se začala soustředit, děj se zpomalil. Kéž by se všechno odehrávalo i v reálném životě tak idylicky... Ne, nemohu film hodnotit lépe, protože je to celé podáno hodně naivně a velmi stylizovaně. To si fakt někdo myslí, že žokejové se při jízdě takhle baví a pak vyrazí, jako by se nechumelilo? (3.12.2021)
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Dost zajímavý film, celkově jeden z mála filmů o dostizích, které jsou zkrátka výborné. Celé obsazení dle mého zvládli své role výborně a zkrátka se člověk bude bavit :)
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Seabiscuit je jméno závodního koně, který byl svými původními majiteli pro dostihové účely odepsán, ale pak se dostal do rukou nových majitelů, kteří z něj udělali světovou hvězdu. Skutečný příběh z USA z doby Velké hospodářské krize, kdy se zmíněný kůň díky jeho žokeji Redu Pollardovi (Tobey Meguire) stal symbolem naděje ztrápených Američanů, podobně jako boxer James J. Braddock, jak jsme mohli vidět ve skvělém filmu s Russellem Crowem v hlavní roli Těžká váha.
mattesak
1 205 bodů
8
Já osobně na filmy, jejichž nosné téma jsou zvířata nebo sport moc nejsem, ale tenhle se mi moc líbil.