Tenkrát na východě

74%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Kdo by to řekl,že spojit Divoký Západ a Kungu fu bude taková legrace. Ten střet dvou kultur je zachycen takovou zábavnou formou,že se Tenkrát na východě právem řadí mezi mé nejoblíbenější komedie. Jackie opět předvádí neskutečné kousky a řekl bych,že zde ztvárnil jednu ze svých nejzábavnějších a nejlepších roli. S Wilsonem vytvořili správnou dvojku a jejich vzájemné pošťuchování dokáže bavit celý film.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Tento film se mi nikdy extra nelíbil a tak jsem mu dal po dlouhé době šanci. JE to sice zábavná jízda, ale je to strašná patlania a směska snad všeho možného, co by se na divokém západě mohlo odehrát. Owen Wilson baví svým přirozeným šarmem a smyslem pro humor, Jackie Chan zase akrobatickými kousky. Jinak je to šílený kýč.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Na počátku sedmdesátých let se objevil snímek vyprávějící počínání japonského samuraje na divokém západě a byl to příběh vcelku zajímavý. Ano, jedná se o snímek ´Rudé slunce´ 1971), dnes uváděný spíše jako ´Rivalové pod rudým sluncem´. Nyní tu máme snímek s něčím podobným, jen se tu pro změnu prohání člen císařské tělesné stráže. Ve starším zmíněném snímku šlo o samurajský meč, tady rovnou o čínskou princeznu. Společný úvod obou filmů asi nebude náhoda. V obou snímcích totiž hosté z dálného východu jedou ve vlaku, který je přepaden kovbojskými zlodějíčky, mezi kterými je ten, co později bude asijského hosta doprovázet. A tak tu máme další neobvyklou dvojku jdoucí vstříc svému společnému dobrodružství. Tentokrát však dobrodružství v daleko ztřeštěnějším stylu. A není divu, když se hlavních rolí chopili Jackie Chan a Owen Wilson. Snímek odkazuje na spoustu hongkongských jak historických, tak i současných snímků a amerických nejrůznějších westernů, což by se mohlo brát i jako parodie. Z produkce HK nepřekvapí už epický úvod. Dále se dá rozpoznat motiv třeba ze snímku ´Tenkrát v Číně a Americe´ (1997) či ´Křižovatka smrti´ (1998) a z produkce americké určitě třeba scénu ze snímku ´Butch Cassidy a Sundance Kid´ (1969) pozná snad každý. V obou případech je na konci filmu. A co kůň známý ze snímku ´Lucky Luke´ (1991)? Ve své podstatě se o nic ohromujícího nejedná, ale má to dobrý scénář, který oba představitelé využívá naplno. Děj je tak neustále svižný a hlavně zábavný. Chanovi fanoušci si přijdou na své a co se týče Wilsona, ten svým komediálním talentem nezklame také. Divoký západ neobvyklý, ale zato zábavný a o to tu po celou dobu jde. Takže další film, co má v rámci zábavy splněno.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Nalákán recenzemi v Cinemě, která tomu dala 80% jsem na to vyrazil v kině v Českém Krumlově a od té doby jsem nedal na procentuální hodnocení NIKDE! Stokrát viděná rádoby vtipná podívaná, která nesahá ani po kotníky ničemu v čem Evropani parodují westerny, tedy zejména Vinetuovi. Dvojku jsem zvládl asi 5 minut. Ne, tohle opravdu není můj šálek čaje a přestože mám rád Wilsona i Chana, oni dva k sobě vůbec nepasují.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Světe, div se, mnohem slabší než dvojka.. Skloubení westernu a známé kung-fu taškařice skřípe i navzdory novým obzorům, které Divoký západ podobnému příběhu přináší, a scénář, jakkoli naplněný snaživými odkazy, je jednak až příliš roztahaný a hlavně ve zvratech dost nezajímavý a plný klišé. Jediné, co funguje opravdu stoprocentně, je zábavná chemie mezi Wilsonem a Chanem, kteří si skutečně náramně sedli a pouze sledovat jejich společné rozmluvy je tentokráte mnohem vydatnější zážitek, než-li čučet na celý "někdo dostal do kulí, zasmějme se mu" příběh.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Slabé pokoukání s nepříliš vtipným humorem. Příběh z westernu? Ne nemusím.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Kdyby nevzniklo pokračování Shanghai Knights, prohlásil bych Tenkrát na východě za nejlepší hollywoodský film Jackieho Chana. Takhle titul jednoznačně získává právě jeho mladší bratr. Což neznamená, že tenhle postrádá jakékoliv žánrové kvality! Právě naopak! Po dlouhé době opravdu výborně sehraný a vtipný buddy tandem, typicky Chanovské vynalézavé bitky se vším, jen ne s končetinami, do toho Wilsonův křečkovský ostrovtip, na komedii až příliš dobrý a živý scénář a prima usazení do reáliíí Západu včetně finálního zúčtování v kostele. Je to znamé, je to trochu omleté, ale je to skvěle řemeslně natočené a ještě lépe zahrané! A o zábavu jde přece především...
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Tak trochu westernová komedie v hlavní roli s Jackie Chanem a Owenem Wilsonem. Po té co je unesena Čínská princezna se jí její ochránce vydává hledat na Divoký západ. Do země o které neví vůbec nic a proto se setkává s řadou nečekaných a komických situací.
roque
roque
2 923 bodů
9
Fakt legrace. Spojit Divoký Západ a Jackieho Chana, to je fakt nápad. Krásné exteriéry a typické chanovské kung-fu. Palec nahoru. Tento film nikoho neurazí. Vtipná komedie, kterou doporučuji.
  • Jackie Chan a Owen Wilson
  • krásné exteriéry
  • bojové sporty
  • vtipné glosy
hp24
2 833 bodů
5.5
Klasicka "Chanovka" v neklasickem prostredi Divokeho zapadu. Co vic dodat? Nic.