Vedlejší účinky

73%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Soderbergh a jeho další hra s divákem jako kočka s myší. Film se každou chvíli tváři úplně jinak a divák sám vlastně neví jak to celé skončí. Chvilku se snímek tváři jako studie o depresích,za chvíli se řeší praktiky farmaceutických firem a na závěr dostaneme krimi zápletku. To vše s naprostou režijní přesností a výbornými hereckými výkony.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Propracované psychologické krimi drama. I když po polovině filmu mi bylo jasné, jak to asi nakonec dopadne, stejně mě snímek nechával neustále v napětí. Konec není super bomba, zkrátka padla kosa na kámen.. režie je dobrá, herci zahráli moc dobře, jen ta Cathrine Zeta-Jones byla trošku šedá myška, ale hrála vedlejší roli o moc prostoru nedostala. Povedený kousek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Hvězdně obsazený komorní snímek se zajímavou zápletkou, která šije do praktik farmaceutických společností. Herecké obsazení možná trochu ruší, protože si myslím, že s méně známými herci by se dalo vykřesat více divácké muziky. Rooney Mara je opět velmi přesvědčivá a film táhne především Jude Law v roli poněkud pochybného psychiatra. Řek bych, že tenhle film je možná větší reál, než by si většina z nás přála.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Soderbergh, Newman, Law, Zeta-Jones, Tatum... To jsou jména, která dohromady na jednom plakátě působí pro filmového fanouška stejně přitažlivě jako pošťák pro hlídacího psa. A ačkoli to zdaleka nebývá pravidlem, tak tentokráte je potřeba uznat, že hvězdičky věděly dobře kde zasvítit. Mistrně natočený, s přehledem zahraný a výtečně napsaný příběh, který možná připomíná zlatou éru 90. let, ale díky pečlivé a kreativní režii dokáže být za každých okolností originální a zajímavý. Herecky vynikají Mara a Law, jejichž postavy mají jasně největší psychologický rozměr, ale také je příjemné vidět, že Catherine to má pořád v sobě a přes pokročilý věk vypadá fantasticky. Poctivě odvedené řemeslo, kterým se Soderbergh vrací do první režisérské ligy.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Jeden z nejproduktivnějších hollywoodských režisérů současnosti nabral druhý dech a dokazuje to dokonale vybroušenou žánrovou lahůdkou. Chvíli sice trvá, než vypravěčský styl vtáhne do děje, jenže přesně v tom momentě, když už jste si jistí, kudy bude dějová linka pokračovat, najede příběh na kolej, o které jste neměli ani ponětí, natož o výhybce na ní.
Fanik
Fanik
3 066 bodů
10
Perfektní, nepředvídatelné psychologické drama.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Film plný zvratů a geniality, který se řídí mottem: "Když na tebe někdo ušije boudu, ušij ji taky.". Tento film mi jednoznačně dokázal, jak Soderberg asi pracuje a to mě ohromilo. Law se mi v hlavní roli opravdu líbil a byl neustále překrucován. Tento film asi mezi mými nejoblíbenějšími moc dlouho nevydrží, ale jsem především za to, že je to jeden z nejelpších filmů, které jsem kdy viděl!
harry456
harry456
2 437 bodů
8
Channing Tatum,Jude Law, Catherine Zeta-Jones. Skvělý herci, ve skvělém filmu. Film pro všechny fanoušky klasických thrillerů. Místy pokulhávající scénář, ale jinak skvělé herecké výkony.
psico
psico
1 671 bodů
8.5
Dobře stvárněný krimi thriller z psychiatrického prostředí. Zde je dobře stvárněno jak psychiatři dokážou skvěle manipulovat s lidma. Jenže když se psychiatr postaví proti druhému je z toho solidní zápletka.
Pajmen
1 204 bodů
6.5
Mladá dívka se zamilovala a byla schopna obětovat vše pro svou lásku. I byla svatba. Harmonický vztah ale jednoho slunečného dne zkazí návštěva policie. Od té doby se mladičké Em hroutí život jako domeček z karet. Bez financí, manžela, domova, zato se společenským opovržením musí začít od nuly a trpělivě čekat na návrat chotě z vězení. Dokáže se naše hrdinka opět postavit na vlastní nohy? Příběh plný podezřívání, intrik a šplhání po společenském žebříčku ukazuje krutost nahodilých situací a především lidského chování, které je zde značně ovlivňováno chamtivostí a závistí. Aneb když přijde krize, teprve pak se ukáže náš charakter. Zajímavost: Ve filmu plném psychických chorob hraje Catherine Zeta-Jones psychoterapeutku, přičemž sama herečka trpí bipolární poruchou.