Bez doteku

39%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
4
Chlupáček ten film očividně celou dobu vnímal jako celek a vůbec se netrápil uvažováním o jednotlivostech jako dialogy a vedení některých herců. Snaží se, aby "všechno zapadlo do sebe" podle jeho výchozího "velkého záměru", ale zapomíná, že bez pevných základů se až ke střeše nedostane, že pouze směřovat k pointě bez skutečného vzbuzení zájmu prostě nemůže fungovat. Ambice bez soudnosti, ale třeba to příště bude jiné. 50 %
beseda
beseda
1 931 bodů
6
První třetina filmu mě docela zaujala a také "snové scény" ovšem jako celek to na mě působilo jako lehce podprůměrný snímek. Třetí hvězdička je za odvahu točit takové projekty. Každý pokus se cení a třeba se jednou něco kvalitního a výjimečného urodí. Mé hodnocení: 59%. Viděno: 17.03.2013 (Febiofest / porotce).
dream
dream
562 bodů
6.5
Bez doteku vůbec není špatným filmem, v záplavě české tvorby se jedná spíše o takové světlo na konci tunelu. Směr kterým se zaobírá, jehož značná část spočívá v uměleckém vyjadřování je rozhodně příjemným překvapením. Použité filtry, vnitřní zrak atp. je rozhodně přínosem. Horší je to s kvalitou scénáře, nebo s vedením herců, tady skutečně nejde o krok vpřed. Režijně je hodně znát, že se jedná o debut, je toho hodně co zdokonalovat.
Jose26
115 bodů
0.5
Chlupáčkův bordel aneb neuvěřitelná míra domýšlivosti; snaha o kvazi-zajímavost v podání "nejmladšího českého režiséra". Ten by se prvně měl naučit vyprávět COKOLIV – a ne se schovávat za rádoby nechronologický děj, v němž stejně nic nedává smysl.
Slonik86
Slonik86
82 bodů
9
Jako někdo nechápe tento film, tak já nechápu některé komentáře. :-) Bez doteku je psychologický film. Neznalec si myslí, že je nerealistický. Mně dává smysl, je hezky natočený i zahraný a hudba sedí k obrazu. Realita se prolíná s představami, ale závěrečnou scénou divák prozře a udělá si názor na to, co bylo realitou a co nikoli. P.S. Osobně jsem ráda, že režisér odmítá prozradit svou vidinu filmu - zachovává tím kouzlo tohoto díla.
Radka3
11 bodů
0.5
Režisér se snažil o něco nového, neobvyklého, což se mu podařilo. Pro mě osobně byl film velkým zklámáním, nepochopila jsem smysl filmu, jednotlivé scény nenavazovaly ani vzdáleně a divák si musel prakticky všechno domýšlet.